You are here:

Indiciu important despre următorul selecţioner al României! FRF a ales: "Am informaţii"

Indiciu important despre următorul selecţioner al României! FRF a ales: "Am informaţii"
Comentarii

România a fost una dintre cele mai plăcute surprize de la Campionatul European din 2024, dar aventura ei din Germania s-a terminat odată cu duelul pierdut cu Olanda. Iar FRF este în faţa unei noi provocări: numirea selecţionerului pe care se va baza pentru calificarea la Mondialul din 2026.

România şi-a încheiat parcursul la EURO 2024 în faza optimilor de finală, cu un eşec categoric în faţa Olandei (0-3).

Naţionala tricoloră a revenit în ţară şi a avut parte de o primire foarte călduroasă din partea fanilor prezenţi la Mogoşoaia.

Pe cine va pune Răzvan Burleanu drept noul selecţioner. Indiciu important cu privire la acest subiect de interes naţional

Acum, următoarea mare provocare a Federaţiei Române de Fotbal (FRF) este de a numi selecţionerul la cârma naţionalei României pentru următoarea campanie de calificare, cea pentru Cupa Mondială din 2026.

De ce tot această vâlvă? Deoarece contractul dintre Edi Iordănescu şi FRF s-a încheiat. Evident, prima variantă rămâne tot Edi Iordănescu, dar acesta a lăsat de înţeles că ar putea fi tentat să-şi dedice timpul mai mult familiei sale.

Astfel, au fost lansate tot felul de variante de noi selecţioneri, printre care Ladislau Boloni, Adi Mutu sau chiar Cristi Chivu. Totuşi, o alternativă ar fi scoasă din discuţie, cea a selecţionerului străin.

În cadrul emisiunii Euro Show, de la Prima Sport, moderatorul Dan Udrea a subliniat faptul că ”din informaţiile mele, FRF nu va merge pe varianta selecţionerului străin”.

Naţionala României a fost pregătită o singură dată în istorie de un selecţioner de altă naţionalitate decât cea română. Este vorba de neamţul Christoph Daum.

Acesta a fost ales să pregătească reprezentativa tricoloră după Europeanul eşuat din 2016, în Franţa, şi se spera să o califice la Campionatul Mondial din 2018.

Dar aventura lui Daum la cârma României nu a durat foarte mult timp, doar un an şi trei luni de zile, până în septembrie 2017, perioadă în care a stat 10 meciuri pe banca naţionalei şi a înregistrat trei victorii, trei remize şi patru eşecuri, golaveraj 11-11.

Din acel moment al plecării lui Christoph Daum, România i-a avut drept selecţioneri pe următorii: Cosmin Contra, Mirel Rădoi şi Edi Iordănescu. Cât despre tehnicianul neamţ, Daum a trecut printr-un calvar, fiind diagnosticat cu cancer pulmonar.

Cum a ajuns Edi Iordănescu selecţionerul României, în ianuarie 2022

În prima lună a anului 2022, Ladislau Boloni nu a semnat contractul pentru a fi selecţionerul României pentru că nu a acceptat clauza impusă de FRF conform căreia dacă nu ar fi terminat pe unul din primele două locuri în grupa de Liga Naţiunilor, nu s-ar mai fi continuat colaborarea dintre cele două părţi.

Însă, Edi Iordănescu a fost de acord cu aceată condiţie, astfel că a fost instalat ca selecţioner. Totuşi, în ciuda faptului că a terminat pe locul 4 în grupa de Liga Naţiunilor, nu a fost demis. 

Decizia de la acel moment de a continua cu Edi Iordănescu s-a dovedit acum a fi una foarte inspirată. România s-a calificat la Campionatul European din Germania de pe primul loc şi neînvinsă în preliminarii, dar a reuşit să avanseze şi în optimile EURO 2024.

Edi Iordănescu, despre viitorul său la cârma naţionalei României

"Sunt mândru de tot ce s-a realizat aici, cred că totul poate continua să crească, Am nevoie de odihnă, apoi va fi o discuţie cu conducerea FRF şi preşedintele, dar şi cu familia mea. Nu ştiu ce va fi.

Acum cred că familia mea are nevoie de mine mai mult ca echipa naţională. Au fost doi ani jumătate grei, cu atacuri în unele momente, cu lipsă de încredere, vom vedea ce vom decide", afirma Edi Iordănescu, după meciul României cu Olanda.

Afla mai multe despre: romaniaedi iordanescuechipa nationalachristoph daumeuro 2024 

viewscnt
Articole similare