Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Individul cu pălărie este ministru în Guvernul României". Oficialul acuzat că a stat în tribuna Ungariei în timp ce românii cântau imnul Ţinutului Secuiesc

"Individul cu pălărie este ministru în Guvernul României". Oficialul acuzat că a stat în tribuna Ungariei în timp ce românii cântau imnul Ţinutului Secuiesc
Comentarii

Acuzat de deputatul Dan Tanasă că s-a aflat în galeria maghiară, Tanzos Barna, actual ministru al Mediului, a reacţionat şi a oferit primele explicaţii.

  • Naţionala masculină de hochei a României a înregistrat înfrângeri pe linie la Campionatul Mondial din Slovenia. Jucătorii români au retrogradat din Grupa 1A, al doilea eşalon mondial, dar nu înainte ca etnicii maghiari să cânte imnul Ţinutului Secuiesc.
  • Cu 1.500 de maghiari în tribune, etnicii maghiari din naţionala României au fredonat versurile imnului. 

Imediat după mediatizarea informaţiei, deputatul Dan Tanasă l-a acuzat pe Tanzos Barna, actual ministru al Mediului. 

”Individul cu pălărie este ministru în Guvernul României, nu al Ungariei. Ministrul ăsta, care îşi încasează salariul de la statul român, a fost prezent ieri în galeria Ungariei la meciul de hochei dintre naţionalele Ungariei şi României ce a avut loc în Slovenia. Gestul lui Tanczos Barna reprezintă o insultă la adresa naţiunii române”, a scris deputatul Dan Tanasă, pe Facebook.

Prima reacţie a lui Tanczos Barna după ce a fost în tribună la România - Ungaria

”Da! Am fost la Campionatul Mondial de Hochei la Ljubljana ca să susţin jucătorii din Miercurea-Ciuc, Gheorgheni şi Braşov, care au făcut tot posibilul ca să ţină naţionala României în Divizia I, grupa A.

Am participat alături de sute de suporteri din Harghita, Covasna şi Braşov care ar fi vrut să asiste la o performanţă istorică. Din păcate nu a fost să fie. Pe mulţi dintre jucători îi cunosc personal, îmi sunt prieteni. Ştiu că şi-au dorit un singur lucru: ca România să rămână în această grupă valorică.

În legătură cu informaţiile care au apărut în presă, conform cărora am vizionat meciul din tribuna maghiară, trebuie să vă spun că inclusiv suporterii români au stat în această parte a patinoarului. La un moment dat, la câţiva metri de mine stătea o familie, ai cărei membri erau îmbrăcaţi în tricoul echipei naţionale.

Şi, for the record, am purtat tricoul de campioană a României a echipei mele de suflet, Sport Club Miercurea Ciuc”, a transmis Tanczos Barna, prin intermediul paginii personale de Facebook.

Lotul României de la Campionatul Mondial de hochei

  • Portari: Patrik Polc, Toke Zoltan, Otto Onodi.
  • Atacanţi: Szilard Rokaly, Csanad Fodor, Mircea Constantin, Peter Balazs, Roberto Gliga, Molnar Zsombor, Daniel Tranca, Casaneanu Eduard, Albert Zagidullin, Tamas Reszeg, Yevgeni Skachkov, Rokaly Norbert
  • Fundaşi: Borisenko Pavlo, Timur Rasulov, Farkas Tamas, Yemelianenko Yevgeni, Huba Bors, Berdila Catalin, Csibi-Ferencz Robert, Kozma Zsolt.

Afla mai multe despre: tanczos barnaromania ungariaromania imn tinutul secuiesc 

viewscnt
Articole similare