Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Întâlnire secretă la Bucureşti între Mircea Lucescu şi Igor Surkis! S-a decis viitorul lui Dinamo Kiev

Întâlnire secretă la Bucureşti între Mircea Lucescu şi Igor Surkis! S-a decis viitorul lui Dinamo Kiev
Comentarii

Dinamo Kiev U19 şi Sporting Lisabona U19, din optimile de finală ale UEFA Youth League, s-a terminat 1-2. Meciul a avut loc pe Stadionul Rapid-Giuleşti, iar din tribune au asistat, printre alţii, antrenorul campioanei Ucrainei, Mircea Lucescu şi patronul Igor Surkis.

Întâlnire secretă la Bucureşti între Mircea Lucescu şi Igor Surkis! S-a decis viitorul lui Dinamo Kiev

Din primele informaţii, Mircea Lucescu (76 de ani) şi Igor Surkis (63 de ani) s-au întâlnit la Bucureşti pentru a decide viitorul lui Dinamo Kiev.

Presa din Ucraina a aflat de întâlnire şi a dezvăluit totul. Se pare că ”şedinţa” a fost una destul de lungă, dar la final oligarhul ar fi spus că nu va renunţa la finanţarea echipei de fotbal.

”Joi, în Bucureşti, Igor Surkis şi antrenorul Mircea Lucescu au avut o întâlnire secretă în care soarta echipei a fost decisă.

Din informaţiile noastre, după o lungă discuţie, s-a decis ca patronul grupării din Kiev să continue să finanţeze clubul, iar Lucescu să aibă parte de încredere totală pentru a construi o nouă echipă puternică.

La aceeaşi întâlnire au mai participat Grigory Surkis, Arcadie Zaporojanu şi mai mulţi angajaţi ai clubului”, au anunţă cei de la sport.ua.

Igor Surkis a părăsit Ucraina imediat după izbucnirea războiului

Igor Surkis (63 de ani) a plecat din Ucraina încă de pe data de 26 februarie, la două zile după ce ţara a fost invadată de Rusia. Numărul unu de la Dinamo Kiev a luat calea Ungariei. Acesta a trecut graniţa la Vylok, susţine sport.ua.

Preşedintele campioanei Ucrainei, unde antrenor este Mircea Lucescu, nu era singur. Acesta era însoţit de fratele Hryhoriy Surkis (72 de ani), deputat în parlamentul ucrainean şi fost vicepreşedinte UEFA, şi familia acestuia.

Dinamo Kiev, echipa antrenată de către Mircea Lucescu, urmează să efectueze un turneu caritabil în Europa, iar primul meci amical este cu Legia Varşovia, în capitala Poloniei, pe 12 aprilie.

”Fotbalul nu trebuie să se oprească în vreme de război, deşi campionatul este întrerupt şi până la play-off-ul pentru Cupa Mondială mai sunt două luni. În oraşele asediate de ruşi sunt oameni care mor ori suferă pentru că nu mai au nimic: muncă, mâncare, încălzire şi electricitate.

Fotbalul poate fi pentru ei puntea între iadul pe care îl trăiesc şi revenirea la normalitate care sperăm că se va întâmpla cât mai curând. Sportul îi ţine pe oameni împreună în cele mai întunecate momente şi pune în legătură pe cei din afara Ucrainei cu cei din interior care luptă pentru libertate. Noi şi Şahtior ne antrenăm şi sperăm să jucăm amicale importante. Nimeni nu ne refuză, am şi vorbit cu multe cluburi mari.

Transferul la Bucureşti al jucătorilor lui Dinamo Kiev a fost posibil şi graţie preşedintelui Zelensky. El înţelege ce-ar însemna dacă naţionala ar merge în Qatar. Şahtior e în Turcia, însă poate în curând noi şi ei ne vom antrena împreună, vom fi două echipe care joacă pentru ţara lor.

Ucraina vrea să obţină calificarea la Mondiale pe teren, nu printr-o invitaţie a FIFA. Celălalt obiectiv e de a juca în scopuri umanitare în oraşe mari pentru a ajuta la adunarea de fonduri, care să fie donate copiilor ucraineni ce suferă de război”, a spus Mircea Lucescu, pentru Corriere dello Sport.

Marius Niculae, moment fabulos cu Mircea Lucescu la Dinamo Kiev - Sporting, în Youth League: "S-a uitat ciudat la mine"

Afla mai multe despre: mircea lucescuigor surkisdinamo kiev 

viewscnt
Articole similare