adplus-dvertising
You are here:

INTERVIU | Miss Universe România: ”Voleiul mi-a oferit cei mai frumoşi 5 ani din viaţă”. Carmina dărâmă prejudecăţile: ”Vreau să mă fac profesor universitar”. EXCLUSIV

INTERVIU | Miss Universe România: ”Voleiul mi-a oferit cei mai frumoşi 5 ani din viaţă”. Carmina dărâmă prejudecăţile: ”Vreau să mă fac profesor universitar”. EXCLUSIVgalerie foto

Special

Comentarii

Carmina Cotfas va reprezenta România în decembrie, în Israel, la Miss World Universe. Mureşanca în vârstă de 21 de ani e mai mult decât o faţă frumoasă.

A practicat voleiul, e o mare susţinătoare a sportului şi al practicării lui de către copii, e fata în care se pot regăsi şi altele aflate acum pe băncile şcolii generale, care nu s-a simţit comodă cu înălţimea ei şi care în volei a găsit locul în care să se accepte.

Miss Universe România a acceptat dialogul cu Telekomsport într-un interviu exclusiv.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO!

Bună, Carmina. În primul rând, se apropie Miss World Universe. Emoţii? Ştiu că va fi competiţia pe 12 decembrie.

Am emoţii, dar sunt constructive. Am încredere că ele mă vor ajuta, nu mă vor încurca. Am muncit mult pentru acest moment, continui să fac asta şi îmi doresc să fac o figură frumoasă pentru România acolo.

Ai trecut de la un sport de echipă, volei, pe care l-ai practicat vreme de 5 ani, la concursuri de frumuseţe unde eşti doar tu cu tine. Cum a fost trecerea?
În mod surprinzător, trecerea nu a fost una bruscă. Pe mine sportul m-a ajutat foarte, foarte mult. Mi-a sădit spiritul de competitivitate şi cred că am ajuns aici unde sunt datorită celor 5 ani de volei pe care i-am avut la Târgu-Mureş.

Concursurile de frumuseţe nu sunt aşa cum le vedem în filme? Cu fete rele?
Nu, nu sunt. Respectăm toate competiţia, ne respectăm între noi. Cred că atunci când faci un rău, când eşti rău, asta spune multe despre tine şi despre felul tău de a fi. Nu despre cealaltă persoană. Dar din fericire nu am avut episoade şi nici nu pot să descriu atmosfera de la astfel de concursuri ca fiind o competiţie între fete rele. Nu e ca în filme.

Miss Universe România: ”M-am dus la volei din curiozitate”

Povesteşte-mi, te rog, despre începuturile tale în volei. Cum de tocmai acest sport?
Nu aveam nicio tangenţă cu voleiul. În vacanţa dintre clasa a 7-a şi clasa a 8-a am crescut foarte mult în înălţime. Dacă îţi vine să crezi, am început clasa a 8-a cu 20 de centimetri în plus. Eram foarte slabă, foarte înaltă şi s-a făcut o selecţie la şcoală şi m-am dus iniţial din proprie curiozitate. Au urmat cei mai frumoşi 5 ani din viaţa mea apoi.
Voleiul pe mine m-a învăţat să fiu mai organizată, am cunoscut sportul de echipă, m-a transformat într-un om încrezător în mine şi deşi începutul nu a fost uşor, pentru că până la momentul ăla făceam sport doar ca şi materie la şcoală, nu avem condiţie fizică, m-au ajutat foarte mult cei 20 de centimetri câştigaţi peste vară. (râde)

Ai fost ţinta bullying-ului din cauza înălţimii când erai în şcoala generală? A fost voleiul şi un refugiu pentru tine, o metodă de a te accepta pe tine aşa cum eşti?
Clar, da. Am avut norocul şi de părinţi care m-au ascultat mereu la o supărare. Mama mereu mi-a spus că sunt cea mai frumoasă, cea mai cea. Mamele, ştiu. Dar am avut suportul familiei şi asta a contat enorm pentru mine. Eu încurajez orice copil să facă un sport. Nu există un echivalent mai bun pentru o dezvoltare armonioasă. Principala mea problemă a fost legată de faptul că mă înălţasem foarte mult, dar eram şi foarte, foarte slabă. Şi da, sportul m-a ajutat să capăt un sens fizic, deci să mă simt bine în pielea mea.

Urmăreşti un anumit sport? Îţi place?
Mă uit cu mare drag la tenis, la handbal. Când e Olimpiadă, sunt mai tot timpul în faţa televizorului, sunt mare fană.

Fotbalul îţi place?
Nu neapărat. Adică mă mai uit din când în când dacă e televizorul aprins. Nici în familie nu există microbul ăsta al fotbalului. Nu ţinem cu o anumită echipă, dar susţinem naţionala de fiecare dată atunci când joacă. În rest nu pot să spun că m-aş pricepe la fotbal, că aş minţi.

Carmina Cotfas, Miss World România: ”Ţelul meu este să devin profesor universitar”

De ce te-ai oprit din a face volei?
A trebuit să mă mut la Cluj când am început facultatea. M-am axat mai mult pe ea.

Ce facultate faci?
De istorie. Ţelul meu este să devin profesor universitar.

Istorie?
Da. Nu e un răspuns pe care îl auzi foarte des. Culmea e că până în clasa a 9-a nu am avut aşa o pasiune pentru istorie. Dar uite ce diferenţă o poate face un profesor bun. Am avut câţiva extraordinari, care mi-au arătat că istoria nu este doar despre reţinut ani. Şi m-au inspirat.

Tatăl tău, fraţii tăi cum au reacţionat când au văzut poze cu tine în momentul în care ai început cariera de fotomodel? Mă gândesc că nu le-a fost uşor.
Am avut cugetarea să nu abordez nici poze sexy, nici ţinute compromiţătoare. S-au obişnuit să mă vadă în costum de baie, au înţeles că face parte din meserie asta, că nu mereu alegi în ce să te îmbraci la o prezentare de modă. A fost totul ok.

Ai fost abordată de vreun fotbalist până acum?
Să ştii că nu. Nu am primit genul ăla de mesaje sau de telefoane.

Ai ieşi cu un fotbalist?
Nu ştiu. Depinde de persoană. Eu nu mă uit la ce face omul de lângă mine. Mă interesează mai mult compatibilitatea dintre noi.

Te-ai lovit de stereotipul “e frumosă, dar sigur doar atât”?
O, da, m-am confruntat cu asta şi încă o fac. Primesc comentarii atât pozitive, cât şi negative. Le iau ca atare. Mi se pare că, dacă nu mă cunoşti şi ai deja o părere despre mine, eşti total imatur. Sunt mai mult decât o fată frumoasă, dar am învăţat că nu poţi mulţumi pe toţi şi că mulţi vor avea în continuare părerea asta despre mine. Că e doar frumuseţea de mine.

În cadrul competiţiilor de frumuseţe ştii că există întrebarea legată de cauze. Când răspunsurile fetelor atrag automat ochi daţi peste cap. Pace pe pământ, salvarea delfinilor. Tu ce răspuns ai la asta?
Îmi doresc educaţie pentru copiii de la sate, acces la sănătate. Eu sper să îmi las amprenta cumva în domeniul ăsta. Fie doar şi pentru un singur om.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

viewscnt
Articole similare