adplus-dvertising
You are here:

ŞOC total în fotbalul românesc. Mirel Rădoi semnează deja cu o altă echipă. I-a luat faţa unui nume uriaş şi preia un club cu un buget ameţitor

ŞOC total în fotbalul românesc. Mirel Rădoi semnează deja cu o altă echipă. I-a luat faţa unui nume uriaş şi preia un club cu un buget ameţitor

Echipa națională

Comentarii

Mirel Rădoi şi-a anunţat plecarea de pe banca naţionalei României încă de la finalul preliminariilor pentru Campionatul Mondial, iar acum a primit deja o ofertă greu de refuzat.

Al Nasr Riyadh traversează o perioadă extrem de dificilă şi ocupă doar locul 9 în clasament, cu 14 puncte obţinute în cele 10 etape disputate. Cu două meciuri mai puţin disputate faţă de liderul Al Shabab, Al Nasr poate reveni în cursa pentru titlu din Arabia Saudită dacă va depăşi seria de patru meciuri consecutive fără victorie.

Pentru a reuşi acest lucru, şeicii vor să facă o schimbare pe banca tehnică. Gennaro Gattuso a fost prima variantă a oficialilor clubului pentru înlocuirea lui Pedro Emanuel, însă antrenorul italian a fost în negocieri cu Rangers, iar acum se află şi pe lista lărgită a clubului Manchester United, astfel că venirea sa la Al Nasr a devenit aproape imposibilă.

În aceste condiţii, presa din Arabia Saudită scrie că şeicii lui Al Nasr l-au contactat deja pe Mirel Rădoi pentru a-l aduce pe banca echipei. Jurnaliştii din Golf notează că discuţiile dintre cele două părţi sunt foarte avansate, iar semnarea contractului se poate face chiar săptămâna viitoare.

Mirel Rădoi şi-a anunţat plecarea de pe banca naţionalei României

Selecţionerul Mirel Rădoi a anunţat, după ce România a ratat calificarea la Cupa Mondială, că nu va mai conduce echipa naţională.

"Este un eşec această campanie pentru mine, că nu nu am reuşit să terminăm pe locul 2. Este ultima conferinţă de presă ca selecţioner. E normală decizia, dacă nu am reuşit să mă clasez pe primele două locuri. Nu există o demisie, contractul se termină la finalul acestei luni. Am luat decizia de a nu mai continua", a declarat Rădoi, în conferinţa de presă de după meciul cu Liechtenstein.

Mirel Rădoi a preluat naţionala la 27 noiembrie 2019, înaintea barajului pentru Euro-2020 din Liga Naţiunilor. El l-a înlocuit atunci pe Cosmin Contra. Sub conducerea lui Rădoi, echipa naţională a ratat calificarea la Euro-2020 şi la Cupa Mondială din 2022.

Anterior, el a fost antrenorul echipei de tineret, alături de care a reuşit calificarea la Euro-2019, iar la turneul final a dus reprezentiva U21 în semifinale.

În cariera lui, Rădoi a mai pregătit-o pe FCSB, în sezonul 2015/2016.

Reprezentativa României a ratat calificarea la barajul pentru Cupa Mondială, încheind pe locul 3 grupa J a preliminariilor europene. România a învins cu 2-0 Liechtenstein, în deplasare, însă şi Macedonia de Nord s-a impus, scor 3-1 în faţa Islandei, astfel că a ajuns la baraj.

Clasamentul final al grupei J: Germania – 27 de puncte, Macedonia de Nord - 18 puncte, România - 17 puncte, Armenia - 12 puncte, Islanda - 9 puncte, Liechtenstein - un punct. Germania s-a calificat la CM din Qatar, iar Macedonia de Nord va juca la barajul pentru CM.

viewscnt
Articole similare