Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Jurnalistul, plătit cu 320.000 de euro pentru a "spăla" imaginea clubului din ţără! Scandal uriaş

Jurnalistul, plătit cu 320.000 de euro pentru a "spăla" imaginea clubului din ţără! Scandal uriaş

FC Barcelona

Comentarii

Un jurnalist din Spania a fost plătit cu 320.000 de euro în perioada 2015-2021 pentru a "spăla" imaginea clubul Barcelona, în perioada în care echipa a fost condusă de preşedintele Josep Maria Bartomeu.

Josep Maria Bartomeu, fostul preşedinte al Barcelonei - dat jos din funcţie prin moţiune de cenzură -, a plătit un jurnalist cu 320.000 de euro în perioada 2015-2021, cât a fost la cârma clubului de pe Camp Nou. SER dezvăluit că Barcelona i-a virat în conturi, în şase ani, această sumă uriaşă de bani.

Jurnalistul, plătit cu 320.000 de euro pentru a "spăla" imaginea clubului din ţără! Scandal uriaş

Cei 320.000 de euro au ajuns în contul jurnalistului Marcal Lorente, care lucrează la trei publicaţii în Spania. Mundo Deportivo, Radio Marca şi Onze. Banii au fost primiţi cu scopul de a "spăla" imaginea pătată a preşedintelui Josep Maria Bartomeu şi a clubului, în perioada în care Bartomeu a condus-o pe FC Barcelona.

Mai mult, se pare că în 2020, pe finalul mandatului lui Josep Maria Bartomeu, contractul cu Marcal Lorente a fost reînnoit până în vara lui 2020 şi suma livrată anual a crescut până la 70.000 de euro. Când a fost instalat în funcţie, Joan Laporta, actualul preşedinte, a rupt contractul respectiv.

În plus, sursa citată scrie că mai multe publicaţii, precum Mundo Deportivo, Sport, La Vanguardia sau El Periodico au câştgiat bani de la Barcelona pentru reclamă pozitivă. Sume cuprinse între 50.000 şi 175.000.

Bartomeu a plătit o firmă de marketing pentru a denigra jucătorii, foştii jucători şi antrenori ai Barcelonei

În februarie 2020, presa din Spania a publicat mai multe informaţii legate de faptul că Josep Maria Bartomeu, fostul preşedinte al Barcelonei, a angajat agenţia de marketing I3 Ventures pentru ataca jucătorii, foştii jucători de legendă şi foştii antrenori care l-au criticat de-a lungul mandatului.

Firma a fost angajată pentru a crea conturi fantomă pe reţelele sociale şi a jigni jucătorii sau legendele clubului.

I3 Ventures este numele firmei pe care Josep Maria Bartomeu a angajat-o. Prin această firmă, Bartomeu a dorit să-şi protejeze imaginea în vederea alegerilor prezidenţiale care urmează în 2021. Conform sursei citate, firma I3 Ventures administrează mai multe conturi care postează mai multe mesaje jignitoare la adresa lui Messi & Co, a legendelor clubului şi chiar a soţiilor de fotbalişti.

Afla mai multe despre: barcelonaplatamarcal lorentejurnalsitbaniclub 

viewscnt
Articole similare