Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Kyros Vassaras prezintă bilanţul VAR. La câte decizii corecte şi câte eronate ar fi contribuit: ”Vom mai avea greşeli”

Kyros Vassaras prezintă bilanţul VAR. La câte decizii corecte şi câte eronate ar fi contribuit: ”Vom mai avea greşeli”

Superliga

Comentarii

Deşi acesta a fost primul sezon cu VAR în Liga 1, campionatul nostru încă nu a scăpat de controversele legate de arbitraj. Greşelile centralilor continuă să fie o consecinţa a jucatului în România, indiferent că aceştia beneficiază acum de ajutor video.

După ani de aşteptare, VAR-ul a venit în sfârşit în Liga 1 în acest sezon, dar până acum nu a făcut o diferenţă la fel de mare cum s-ar fi dorit.

Mai ales în primele etape, sistemul a funcţionat după bunul plac, iar arbitrii au continuat să ia decizii eronate, întrucât nu se puteau baza pe VAR.

Chiar şi după ce acesta a devenit de încredere, anumite greşeli au continuat să apară, iar mulţi antrenori au recunoscut că parcă era mai bine fără.

Totuşi, Kyros Vassaras a prezentat o statistică ce sugerează că implementarea VAR a decurs chiar mult mai bine decât s-ar fi aşteptat.

În momentul declaraţiei, 64 de partide avuseseră loc, iar, conform şefului CCA, VAR ar fi greşit în doar patru rânduri.

Vassaras şi-a făcut temele şi susţine că, în general, VAR-ul a fost utilizat corect pentru confirmarea deciziilor bune ale arbitrilor, dar a dat cix la început, din cauza unor probleme tehnice.

Kyros Vassaras prezintă bilanţul VAR

Până acum, 328 de intervenţii ale VAR ar fi avut loc, dintre care 16 pentru a modifica o decizie a arbitrului. Din aceste 16 intervenţii, patru ar fi fost eronate.

Atât eu, cât şi toţi membrii CCA, facem tot posibilul pentru a pregăti săptămânal cât mai bine posibil arbitrii, cu cele mai bune instrumente de pregătire.

Cred că în acest prim sezon, aşa cum se întâmplă peste tot în lume, vom mai avea unele greşeli, dar ele vor fi evitate în viitorul apropiat.

Nu avem nici cel mai uşor campionat din Europa! Până acum, am avut 16 intervenţii VAR în 64 de meciuri. Dintre acestea 16, au fost 4 greşite.

Cele 16 sunt doar intervenţii VAR care au modificat decizia arbitrului! Pe lângă acestea 16, au fost 312 decizii corecte ale arbitrului, confirmate VAR!

Incluzând, spre exemplu, 45 de ofsaiduri confirmate, dintre care 9 anulând goluri. Au fost 13 penalty-uri confirmate şi alte 141 de faze în care nu a fost penalty”, a declarat Kyros Vassaras, pentru Playsport.

Afla mai multe despre: var 

viewscnt
Articole similare