You are here:

Lazio, amendă de 50.000 de euro după scandalul legat de abţibildurile cu chipul Annei Frank! 13 fani, interzişi pe stadioane până la 8 ani!

Lazio, amendă de 50.000 de euro după scandalul legat de abţibildurile cu chipul Annei Frank! 13 fani, interzişi pe stadioane până la 8 ani!

UEFA Europa League

Comentarii

Comisia de Disciplină a Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC) a amendat cu 50.000 de euro clubul Lazio după ce Stadio Olimpico a fost împânzit de abţibilduri reprezentând-o pe Anne Frank în tricoul echipei AS Roma, la 22 octombrie 2017.

Comisia de Disciplină a apreciat că Lazio a instaurat măsurile potrivite şi a respectat regulamentul pentru a se asigura de eficienţa măsurilor de control. "Să închidem arena ar însemna să penalizăm toţi suporterii ai echipei Lazio pentru comportamentul unora, ar duce la probleme financiare prin faptul că ar fi privaţi de meciurile echipei lor preferate, mai ales abonaţii", a anunţat Comisia de Disciplină.

Treisprezece suporteri, identificaţi datorită camerelor de supraveghere, au fost interzişi pe stadioane între cinci şi opt ani.

Poliţia şi autorităţile fotbalistice din Italia au deschis o anchetă, după ce Stadio Olimpico a fost împânzit de abţibilduri reprezentând-o pe Anne Frank în tricoul echipei AS Roma. Aceste gesturi antisemite aparţin fanilor din grupările ultras ale rivalei Lazio.

Abţibildurile şi sloganuri antisemite, cum ar fi "Fanii Romei sunt evrei", au fost descoperite pe panourile despărţitoare din sticlă, pe pereţi şi în toalete dintr-o secţiune a Stadionului Olimpic din Roma în care au stat suporterii echipei Lazio, la meciul disputat de formaţia la care evoluează şi Ştefan Radu cu Cagliari, din etapa a IX-a a Serie A. Zona respectivă este cea destinată suporterilor echipei AS Roma, dar rivalii au ocupat-o pentru că sectorul lor era închis. Cele două formaţii din capitala Italiei împart arena Olimpico pentru meciurile de pe teren propriu.

Anne Frank s-a născut în Germania, dar ea şi familia ei au fost nevoiţi să fugă în Olanda pentru a scăpa de nazişti. Ei au trăit în camere ascunse într-un imobil din Amsterdam, înainte de a fi descoperiţi de ocupanţii germani şi deportaţi în lagăre de concentrare. Anne Frank a murit,  în februarie sau martie 1945, în lagărul de la Bergen-Belsen, la vârsta de 15 ani.

Jurnalul ei, despre viaţa în casa din Amsterdam, unde a stat doi ani, între 1942 şi 1944, este o piesă centrală a literaturii Holocaustului, autoarea devenind o figură-simbol a victimelor naziştilor.

Afla mai multe despre: lazioserie aamendaanna frank 

viewscnt
Articole similare