Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lewis Hamilton, după calificările de la Jeddah în care s-a clasat pe locul 16: "Abia aştept să ajung acasă"

Lewis Hamilton, după calificările de la Jeddah în care s-a clasat pe locul 16: "Abia aştept să ajung acasă"

Formula 1

Comentarii

Britanicul Lewis Hamilton a suferit la Marele Premiu de Formula 1 al Australiei una dintre puţinele eliminări în repriza I a calificărilor unui grand prix din carieră şi nu şi-a ascuns dezamăgirea după evoluţia slabă avută.

Pilotul britanic a terminat pe locul 16 în Q1 la Jeddah, cea mai slabă  performanţă a sa care nu poate fi pusă pe seama ploii, a unui accident sau a unei penalizări, din 2009.

"Abia aştept să merg acasă”, a spus Hamilton, sâmbătă, pentru Canal+, informează marca.com.

S-a speculat faptul că că Hamilton a fost unul dintre piloţii care au cerut ca grand prix-ul să fie anulat după ce o rachetă a lovit o instalaţie petrolieră din apropierea circuitului de la Jeddah.

Piloţii şi autorităţile au fost angajaţi în discuţii îndelungate, vineri seară, care nu s-au încheiat decât la două dimineaţa cu deciza ca grand prix-ul să continue.

Cu toate acestea, Hamilton a refuzat să dea vina pe războiiul din regiune cu rebelii din Yemen şi şi-a asumat responsabilitatea parţială pentru evoluţia sa, spunând că a greşit în configurarea maşinii, că este clar faptul că Mercedes are mult de lucru pentru a ajunge echipele Ferrari şi Red Bull, dar şi că este optimist pe termen scurt.

"Cu configuraţia pe care am ales-o, maşina nu putea fi condusă. Aceasta a fost decizia mea. M-am luptat cu maşina, pierdeam partea din spate. Este o minune că nu am fost unul dintre piloţii care au lovit parapetul. A fost foarte instabilă. Nu ştiu cum va fi mâine, dar este un drum lung, lung de revenire. Nu anticipez să avansez foarte mult", a explicat septuplul campion mondial.

Al doilea pilot Mercedes, britanicul George Russell, a fost al şaselea în calificări, după mexicanul Sergio Perez (Red Bull), monegascul Charles Leclerc şi spaniolul Carlos Sainz (ambii Ferrari), olandezul Max Verstappen (Red Bull) şi francezul Esteban Ocon (Alpine).

Cursa este programată, duminică, de la ora 20.00.

Afla mai multe despre: lewis hamilton 

viewscnt
Articole similare