Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lovitură impresionantă dată de Real. Madrilenii au semnat un contract de 360 de milioane de euro. Ce urmează să se întâmple cu stadionul Santiago Bernabeu

Lovitură impresionantă dată de Real. Madrilenii au semnat un contract de 360 de milioane de euro. Ce urmează să se întâmple cu stadionul Santiago Bernabeu

Real Madrid

Comentarii

Real Madrid a încheiat un contract de 360 de milioane de euro cu fondul de investiţii Sixth Street şi compania americană Legends pentru rentabilizarea stadionului Santiago Bernabeu, supus unei ample modernizări.

Real Madrid a precizat într-un comunicat că Sixth Street a obţinut dreptul de exploatare a unor noi spaţii comerciale din cadrul stadionului Santiago Bernabeu pe o durată de 20 ani, iar Legends îşi va aduce experienţa, în vederea optimizării managementului stadionului.

Acest acord strategic pe termen lung îi va aduce campioanei Spaniei suma de 360 de milioane de euro, pe care clubul o poate utiliza în orice activitate doreşte.

Conform Financial Times, Real Madrid va ceda 30% din veniturile generate din concerte şi alte evenimente viitoare care vor fi organizate pe Bernabeu. În acest scop va fi înfiinţată o societate nouă care va împărţi aceste venituri între Real Madrid şi Sixth Street.

''Obiectivul este de a face din stadionul Santiago Bernabeu un spaţiu unic şi de referinţă mondială pentru agrement şi divertisment'', se arată într-un comunicat al clubului madrilen.

Legends Hospitality este membră a fondului Sixth Street şi este specializată în exploatarea arenelor sportive, având în portofoliu Sofi Stadium din Los Angeles, AT&T Stadium din Dallas, Allegiant Stadium din Las Vegas şi stadionul de fotbal al lui Los Angeles Galaxy printre altele.

Legends a fost creată de New York Yankees şi Dallas Cowboys, iar în 2021 Sixth Street a preluat controlul după ce a achiziţionat 51% din acţiuni.

Modernizarea arenei madrilene a început în 2019 şi s-au investit 525 de milioane de euro, iar lucrările vor fi finalizate în decembrie 2022, când Santiago Bernabeu va marca 75 ani de la inaugurare.

Afla mai multe despre: real madrid 

viewscnt
Articole similare