Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lovitură în plin pentru Mbappe! Trofeul pe care Messi nu-l mai poate rata! Cum arată clasamentul pentru Gheata de Aur

Lovitură în plin pentru Mbappe! Trofeul pe care Messi nu-l mai poate rata! Cum arată clasamentul pentru Gheata de Aurgalerie foto

Campionate

Comentarii

Lionel Messi şi-a asigurat în mare măsură o nouă Gheată de Aur - trofeu acordat anual celui mai bun marcator din Europa, după ce francezul Kylian Mbappé a fost suspendat pentru trei etape în urma cartonaşului roşu văzut în finala Cupei Franţei, pierdută de PSG în faţa lui Rennes.

Cu 34 de goluri (68 de puncte), Messi era oricum lider detaşat în cursa pentru Gheata de Aur, însă Mbappe era singurul jucător care îi mai punea în pericol poziţia, având 30 de goluri (60 de puncte) şi patru etape rămase de disputat.



După suspendarea primită, Mbappe va mai prinde un singur meci în tricoul lui PSG în acest sezon şi e greu de crezut că îl mai poate depăşi pe Messi, chiar dacă argentinianul nu va mai marca în ultimele trei runde din La Liga.

Pentru Messi, aceasta va fi a şasea Gheată de Aur din carieră, după ce a mai cucerit prestigiosul trofeu în 2010, 2012, 2013, 2017 şi 2018.

Iată cum arată clasamentul pentru Gheata de Aur 2018-2019 în acest moment.



De menţionat că în realizarea clasamentului, fiecare campionat primeşte un coeficient, în funcţie de clasamentul UEFA. Astfel, primele cinci campionate (Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga şi Ligue 1) au un coeficient 2, deci fiecare gol marcat valorează două puncte.

Afla mai multe despre: messimbappe 

viewscnt
Articole similare