You are here:

Lovitură în plin pentru Rotaru şi Mititelu! Ce se întâmplă din 2025 cu stadionul din Craiova. FCU simte că e dată afară: "Este destul de mare" | EXCLUSIV

Lovitură în plin pentru Rotaru şi Mititelu! Ce se întâmplă din 2025 cu stadionul din Craiova. FCU simte că e dată afară: "Este destul de mare" | EXCLUSIV
Comentarii

Primăria Municipiului Craiova a aprobat impozitele şi taxele pentru 2025, iar principalele echipe de fotbal, Universitatea şi FCU, sunt afectate de modificarea luată la nivel administrativ. Echipa din Liga 2 simte că nu mai este dorită pe "Ion Oblemenco", după creşterea cu 50% a preţului.

Preţul stadionului din Craiova "a explodat"! Revoltată, FCU simte că e dată afară

Universitatea Craiova, din Superliga, şi FCU Craiova 1948, din Liga 2, sunt principalele echipe de fotbal din oraş care împart Stadionul "Ion Oblemenco". 

Din 2025, ambele vor fi nevoite să plătească mai mult pentru a organiza un meci dintr-un campionat naţional, iar suma creşte considerabil atunci când se dispută un meci european pe arena din Craiova. 

În ultimele zile din acest an, Consiliul Local din Craiova a aprobat, printre altele, creşterea cu 50% a taxei pentru un meci de fotbal dintr-o competiţie naţională, iar noul tarif a ajuns la 18.000 de euro, faţă de 12.000 de euro. 

În cupele europene, echipa care va dori să închirieze "Ion Oblemenco" va achita 38.000 de euro, în faza principală a competiţiei. 

Sursele Orangesport.ro susţin că FCU Craiova 1948, echipa lui Adrian Mititelu, şi-a manifestat nemulţumirea faţă de creşterea taxei. Echipa din Liga 2 simte că este dată afară de pe arenă, întrucât nu există o diferenţiere între ligi. 

Cum motivează Lia Olguţa Vasilescu creşterea: "Toate cheltuielile, în acea taxă"

"În ceea ce priveşte echipele de fotbal, taxa pentru închirierea stadionului e formată din mai multe tarife. Anul acesta s-a introdus şi tariful pentru curăţenie, care anul trecut nu a fost plătită de echipele de fotbal. Curăţenia o făcea salubritatea şi o plătea primăria. Având în vedere că de-a lungul acestui an au fost reclamaţii la primărie, că toate cheltuielile ar trebui cuprinse în taxă, atunci asta s-a întâmplat. 

Într-adevăr, acea taxă este destul de mare, dar e compusă din tarifele cu tot ce se foloseşte la stadion: curăţenie, personal, curent. 

Concertele, festivalurile au un regim special, din moment ce sunt organizate de instituţii ale primăriei", a spus Lia Olguţa Vasilescu, primarul minicipiului Craiova. 

Taxe pentru fotbal pe stadionul din Craiova

În documentul cu deciziile luate la nivel administrativ, anexa nr. 4 prevede următoarele aspecte: "Nivelul taxelor locale locale pentru utilizarea temporară a Complexului Sportiv Craiova - Stadion de Fotbal situat în B-dul. Ilie Balaci nr. 8, Craiova şi procedura de administrare a acestora, indexate cu rata inflaţiei de 10,4 % (potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice), cu excepţia pct.1 şi pct.2, şi instituirea unor taxe noi:

90.000 lei/eveniment, în 2025. 59.957 lei/eveniment, în 2024.

  • Meciuri ale echipei naţionale (inclusiv antrenamente oficiale);
  • Meciuri interne – Liga 1, Liga 2, Cupa României începând cu faza şaisprezecimilor, Supercupa României;
  • Meciuri fazele preliminare UEFA Champions League, UEFA Europa League şi UEFA Conference League(inclusiv antrenamente oficiale).

193.478 lei/eveniment, în 2025, 148.078 lei/eveniment, în 2024. 

  • Meciuri UEFA Champions League (inclusiv antrenamente oficiale);
  • Meciuri UEFA Europa League (inclusiv antrenamente oficiale).
  • Meciuri UEFA Conference League (inclusiv antrenamente oficiale).

66.193 lei/eveniment, în 2025, 59.957 lei/eveniment, în 2024.

  • Alte activităţi sportive la nivelul sportului de performanţă (meciuri de rugby la nivel de club cât şi la nivel de echipe naţionale)
33.869 lei/zi, în 2025. 30.678 lei/zi, în 2024
  • Evenimente speciale (altele decât cele sportive), cu utilizarea inclusiv a suprafeţei de joc din Complexul Sportiv Craiova - Stadion de Fotbal (expoziţii, spectacole, concerte, festivaluri, întruniri cu caracter comercial etc)

Nivelul taxelor pentru fotbal pe alte stadione din România

Celelalte stadioane moderne din România, dar cu o capacitate asemănătoare sau chiar mai mică, nici măcar nu se apropie de tarifele de la Craiova. Nicăieri în ţară stadionul nu este mai scump de 15.000 de euro. 

Hotărârea Consiliului Local Cluj-Napoca prevede un tarif de 4.000 de euro în Superliga, pe Cluj Arena, şi de 2.000 de euro în ligile inferioare. 

La Sibiu, un meci costă până în 4.000 de euro în Superliga şi 2.400 de euro în Liga 2.

La Târgu Jiu, un meci din Superliga costă 2.400 de euro, iar în Liga 2 suma scade la 1.000 de euro. 

Doar Arena Naţională, cel mai mare stadion al ţării, cu 55.000 de locuri, are tarife mai mari de închiriere: 

  • Partidă în campionatul intern - 13.000 euro / fără TVA;
  • Partidă în Cupa României - 13.000 euro / fără TVA;
  • Partidă în UEFA Europa League - 23.000 euro / fără TVA;
  • Partidă în UEFA Champions League - 28.000 euro / fără TVA;
  • Servicii de operare stadion Arena Naţională - 10.000 euro / fără TVA;

Afla mai multe despre: stadion craiovastadion ion oblemenco craiovaadrian mititelumihai rotarucosturi stadion craiovataxe stadion craiova 

viewscnt
Articole similare