Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lovitură pentru China! După SUA şi Australia, şi Marea Britanie a anunţat că va boicota diplomatic Jocurile Olimpice de la Beijing

Lovitură pentru China! După SUA şi Australia, şi Marea Britanie a anunţat că va boicota diplomatic Jocurile Olimpice de la Beijing
Comentarii

După SUA şi Australia, Marea Britanie a anunţat că va boicota de asemnea diplomatic Jocurile Olimpice de la Beijing

Lovitură pentru China

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat, miercuri, un “boicot diplomatic” al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, competiţie care se va desfăşura în perioada 4-20 februarie 2022.

Niciun ministru britanic nu va face deplasarea în China pentru JO, informează L’Equipe.

Johnson a precizat boicotul sportiv nu este politica guvernului său, însă Marea Britanie va boicota diplomatic competiţia.

Va exista efectiv un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing”, a spus Boris Johnson în Parlament.

Marea Britanie urmează astfel exemplul SUA şi al Australiei, care au anunţat recent că vor boicota diplomatic JO de la Beijing din cauza problemelor cu privire la respectarea drepturilor omului de către China.

Guvernele mai multor ţări critică Beijingul pentru încălcări grave ale drepturilor omului comise în cazul minorităţii uigure din provincia Xinjiang, caracterizate de unii chiar ca un “genocid”.

În plus, Beijingul este criticat pentru suprimarea protestelor democratice din Hong Kong.

Afla mai multe despre: jocurile olimpice de la beijing 

viewscnt
Articole similare