Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lovitură totală de peste 12 milioane de euro. O nouă echipă pentru internaţionalul român cu un EURO în palmares

Lovitură totală de peste 12 milioane de euro. O nouă echipă pentru internaţionalul român cu un EURO în palmares

Echipa națională

Comentarii

Unul dintre internaţionalii români care au fost prezenţi la un EURO va avea o nouă echipă în carieră, după ce a rămas liber de contract la finalul sezonului.

România este în faţa lui EURO 2024, după opt ani de pauză. Precedentul European la care ”tricolorii” au luat parte a fost cel din Franţa, în 2016.

Din lotul de atunci a făcut parte şi Florin Andone, jucător care venea după cel mai eficient sezon din carieră, cu 21 de goluri marcate pentru Cordoba în liga a doua din Spania.

Practic, Andone era în acei ani la apogeul carierei. Între timp, revenind la actualitate, acesta a jucat în sezonul recent încheiat la Eldense, tot în eşalonul al doilea fotbalistic din Spania.

Dar odată cu terminarea stagiunii, atacantul român a decis să nu mai continue la echipa pentru care a evoluat în 31 de partide şi a livrat trei goluri şi o pasă decisivă.

Totuşi, acesta nu va rămâne foarte mult timp liber de contract. Potrivit presei spaniole, Andone va reveni la Cordoba, care joacă barajul de promovare în Segunda cu Barcelona B, după ce a terminat pe locul 2 în seria a doua din liga a treia spaniolă.

Astfel, sunt şanse mari ca Florin Andone să se întoarcă la clubul la care s-a făcut remarcat pentru prima dată în fotbalul spaniol. La data de 22 iulie 2016, Cordoba îl vindea la Deportivo La Coruna cu şase milioane de euro.

Mai mult, după două sezoane foarte bune făcute şi la galicieni, în care a marcat 18 goluri în La Liga, atacantul român prindea transferul carierei. În 2018, Brighton, una dintre echipele în continuă ascensiune în Premier League, îl cumpăra cu alte şase milioane de euro. 

A marcat patru goluri pentru ”pescăruşi” în campionatul Angliei, dar de atunci cariera sa a luat-o pe o pantă descedentă, din cauza accidentărilor.

Totuşi, echipele care l-au transferat pe Andone au cheltuit o sumă totală de 12,4 milioane, conform Transfermarkt.com, acolo unde are o cotă de piaţă de 700.000 de euro, în prezent.

Florin Andone, ajuns la vârsta de 31 de ani, a adunat 25 de meciuri la naţionala României, pentru care a bifat toate cele trei partide ale acesteia la EURO 2016. Ultimul meci jucat pentru ”tricolori” a fost în octombrie 2019.

Florin Andone, despre despărţirea de Eldense

”Vreau să precizez că nu am avut contract cu CD Eldense până în 2025, ci doar pe un an + un an opţional pentru obiective care nu au fost îndeplinite în cele din urmă. Astfel, rămân liber din 30 iunie.

A fost decizia mea exclusivă de a nu continua, iar clubul nu a ajuns la un acord cu mine pentru a părăsi echipa, aşa cum se spune. Încă o dată, mulţumesc tuturor fanilor, am simţit o legătură specială cu voi încă din prima zi. Vă doresc toate cele bune!”, a transmis Andone, la InstaStory.

Afla mai multe despre: romaniaechipa nationalaeuro 2024euro 2016florin andonestranieri 

viewscnt
Articole similare