Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Mă simt pregătit". Răspunsul antrenorului din străinătate dorit selecţioner de FRF. Surpriză pentru banca României

"Mă simt pregătit". Răspunsul antrenorului din străinătate dorit selecţioner de FRF. Surpriză pentru banca României
Comentarii

Federaţia Română de Fotbal caută un nou selecţioner, după ce contractul lui Mirel Rădoi a expirat pe 30 noiembrie. Răzvan Burleanu şi Mihai Stoichiţă au făcut lista cu antrenorii pe care îi au în vizor, iar recent încă un tehnician a oferit o reacţie, după ce şi-a văzut numele printre alţi principali importanţi.

Reacţia unuia dintre antrenorii aflaţi pe lista FRF pentru postul de selecţioner

Aurel Ţicleanu, membru în Comisia Tehnică a Federaţiei Române de Fotbal, a anunţat lista antrenorilor pe care şefii fotbalului românesc îi iau în calcul pentru postul de selecţioner.

Printre aceştia şi-a făcut loc şi Adrian Ursea, ultima dată în Ligue 1 la Nice, antrenor plecat din România de aproximativ 30 de ani. Într-un interviu amplu acordat publicaţiei Lematin.ch, el a recunoscut că e onorat că este printre variantele FRF, pentru a-l înlocui pe Mirel Rădoi şi a dat de înţeles că nu ar refuza o posibilă propunere. 

"Personal, nu am avut contact cu oameni din federaţie. Pe de altă parte, cert este că Aurel Ticleanu, care face parte din Comisia Tehnică, a strecurat presei naţionale 12 nume, inclusiv al meu. Trebuie spus că îl cunosc bine pe Aurelian. În 2016, a venit în special la Nisa când eram asistentul lui Lucien Favre şi a petrecut două zile cu noi.

Dacă mi s-a pomenit numele, cu siguranţă este în raport cu ceea ce am putut realiza recent în Franţa sau pentru că activez în domeniu de mulţi ani prin diverse funcţii. Este înainte de toate o uriaşă onoare să fii menţionat printre nume la fel de celebre ca Lucescu sau Hagi pentru fotbalul românesc. Înseamnă mult pentru mine. Într-un fel, recompensează munca pe care o fac de câţiva ani.

Dar tot am fost surprins, pentru că au trecut 30 de ani de când am plecat din ţară. Deci sunt foarte mândru, dar habar n-am ce se va întâmpla în continuare. Dacă am decis să iau o poziţie oficială în legătură cu acest interes, este pentru că a venit direct din gura unei persoane din federaţie. Dacă nu spunem nimic, lăsăm loc interpretărilor. E mai bine să clarificăm lucrurile. Prin urmare, sunt foarte onorat, dar nu mă aştept la nimic anume. Nu vreau să am speranţe false, dar nici nu îmi interzic nimic. Viaţa şi cariera mea continuă aşa cum sunt", a declarat antrenorul român pentru sursa citată. 

"Este cam singura variantă la momentul ăsta" pentru postul de selecţioner. Un fost atacant al naţionalei ştie cu cine ar trebui să negocieze FRF

Adrian Ursea: "Acum mă simt suficient de pregătit pentru a fi numărul unu"

Rapid Bucureşti a fost ultimul club din România la care Adrian Ursea a lucrat, în anii '90, atunci când încă activa ca jucător. 

"Trebuie să recunosc că sunt foarte departe de el, chiar dacă rămâne ţara mea de origine. Ştiu, însă, că presiunea este enormă în România pentru că oamenii vor să ştie cine va fi viitorul antrenor naţional. În plus, naţionala nu s-a calificat la următoarea Cupă Mondială din Qatar. A trecut ceva timp de când a jucat ultima oară într-o competiţie internaţională majoră, la EURO 2016. Rezultatele recente demonstrează că este mult de lucru şi că fotbalul românesc este în prezent pe pantă descendentă. De asemenea, sunt din ce în ce mai puţine cluburi româneşti prezente în competiţiile europene. Situaţia generală nu este aşadar foarte roz.

Cu siguranţă că am fost contactat din mai multe părţi, dar ar fi nepotrivit să vorbim acum despre ele, pentru că nu există nimic concret în acest moment, ca acest demers al Federaţiei Române de Fotbal.

Acum mă simt suficient de pregătit pentru a fi numărul unu. Această ultimă aventură (n.r. - la Nice) mi-a permis mai ales să clarific acest punct. Astăzi îmi doresc să trăiesc o experienţă ca antrenor principal, cu posibilitatea de a putea construi o echipă, făcând transferuri şi dirijând o pregătire", a mai încheiat Adrian Ursea pentru publicaţia elveţiană. 

După o discuţie decisivă între Mirel Rădoi şi şefii de la FRF, selecţionerul care a ratat prezenţa la EURO 2020 şi "barajul" pentru Campionatul Mondial nu a continuat. 

Afla mai multe despre: adrian ursearomaniaechipa nationalaselectioner echipa nationalaaurel ticleanurazvan burleanumihai stoichitaechipa nationala a romanieimirel radoi 

viewscnt
Articole similare