Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Marcel Ciolacu a trăit cu sufletul la gură calificarea României! Mesajul emoţionant transmis de premier. ”I-aţi făcut din nou fericiţi pe români!”

Marcel Ciolacu a trăit cu sufletul la gură calificarea României! Mesajul emoţionant transmis de premier. ”I-aţi făcut din nou fericiţi pe români!”

Echipa națională

Comentarii

Premierul Marcel Ciolacu a transmis felicitări echipei naţionale de fotbal, după calificarea la Euro 2024. ”Bravo, băieţi! După ani de zile de aşteptare chinuitoare, i-aţi făcut din nou fericiţi pe români!”, a scris el.

”Calificareee! Suntem la EURO, în sfârşit! Bravo, băieţi! După ani de zile de aşteptare chinuitoare, i-aţi făcut din nou fericiţi pe români!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook, sâmbătă noaptea.

Echipa naţională a României a învins sîmbătă seara, în deplasare, scor 2-1, echipa naţională a Israelului şi s-a calificat la turneul final al Euro 2024.

Aşteptarea a luat sfârşit! După opt ani, România merge la EURO!!

La Felcsut, pe Pancho Arena, în faţa a 600 de suporteri tricolori, Israel a deschis scorul încă din minutul 2, când a marcat Eran Zahavi, lăsat liber în careu la un corner. Românii au egalat în minutul 10, prin George Puşcaş, care a urmărit şi a trimis în plasă mingea revenită din bara transversală la şutul lui Drăguş. Acelaşi Drăguş a trimis în bară în minutul 24, iar gazdele au replicat după opt minute:

Zahavi l-a lansat perfect pe Glokh, care a intrat în careu şi a şutat, dar Moldovan a fost la post. În minutul 38 Puşcaş a trimis spre poartă şi a căzut în careu, însă portarul israelian a prins. Repriza secundă a început cu tricolorii în atac şi Puşcaş a şutat în minutul 47, când Glazer a respins în corner. După un minut, Raţiu a făcut o cursă pe partea dreaptă, a trimis bine în careu şi Răzvan Marin a şutat peste poartă. Al doilea gol al României a venit în minutul 63. Puşcaş a pasat către Răzvan Marin, acesta a trimis la Ianis Hagi care a încercat să paseze în faţa porţii. Balonul i-a revenit lui Ianis care a şutat cu stângul, la colţul scurt, şi a înscris. În minutul 74 Mihăilă a ratat incredibil din faţa porţii, iar atacantul Parmei a primit roşu direct în minutul 85, pentru un fault la Turgeman. S-a încheiat 2-1 şi România va merge la Euro 2024.

Într-un alt meci din grupa I, Elveţia a încheiat la egalitate cu naţionala din Kosovo, 1-1. Ruben Vargas a deschis scorul pentru gazde, iar Kosovo a egalat pe final, prin Hyseni. În clasament, România este pe primul loc al  grupei, cu 19 puncte, urmată de Elveţia, cu 17 puncte. Ambele echipe s-au calificat pentru turneul final. Pentru tricolori este a şasea oară când merg la turneul final al campionatului european, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016.

 

  • Echipa României:: 12. Moldovan – 2. Raţiu, 3. Drăguşin, 15. Burcă, 11. Bancu – 18. R. Marin, 5. Screciu, 10. Stanciu-cpt. – 14. Hagi, 9. Puşcaş, 19. Drăguş. Selecţioner: Edward Iordănescu

 

Afla mai multe despre: marcel ciolacuromâniaeuro 2024 

viewscnt
Articole similare