Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Maria Şarapova a fost cea mai cunoscută jucătoare de tenis găsită dopată! + Alte două cazuri importante care au şocat lumea tenisului

Maria Şarapova a fost cea mai cunoscută jucătoare de tenis găsită dopată! + Alte două cazuri importante care au şocat lumea tenisului

Tenis

Comentarii

Agenţia Internaţională de Integritate în Tenis (ITI) a anunţat că Simona Halep a fost suspendată provizoriu ca urmare a depistării pozitive cu o substanţă interzisă.

Maria Şarapova, cea mai cunoscută jucătoare de tenis găsită dopată! + Alte două cazuri importante care au şocat lumea tenisului 

Halep a fost depistată pozitiv cu roxadustat în luna august, când a participat la US Open. Analizaa eşantionului A a scos la iveală FG-4592 (Roxadustat), substanţă interzisă aflată pe lista pe 2022 a Agenţiei Mondiale Antidoping.

Simona Halep a solicitat să fie analizat şi eşantionul B, care însă a confirmat prezenţa substanţei interzise.

O statistică privind testele anti-doping efectuate în perioada 2018 – 2020 în tenisul feminin ne dă serios de gândit! Jucătoarele din România sunt ţintele frecvente ale controalelor Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF). Patru reprezentante ale României se află în grupul celor 41 de sportive supuse la peste 50 de teste anti-doping între 2018 şi 2020. Printre acestea se află Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu sau Monica Niculescu.

În schimb, cea mai testată jucătoare din lume este Karolina Pliskova din Cehia, ocupanta locului 6 mondial, aceasta oferind 71 de probe în ultimii trei ani!

Cea mai cunoscută jucătoare de tenis găsită dopată este Maria Şarapova! Rusoaica a fost suspendată de ITF în anul 2016 pentru că a utilizat meldonium, un medicament înscris pe lista produselor dopante! 

Finalist surpriză la Roland Garros în 2005, argentinianul Mariano Puerta a fost depistat pozitiv la un anabolizant, după meciul pierdut în faţa lui Rafael Nadal. Un alt caz important la nivel mondial a fost croatul Marin Cilic, atunci pe locul 24 mondial, a fost suspendat nouă luni pentru că a utilizat stimulenţi fără să vrea.

Ce a spus Halep:

“Astăzi începe cel mai greu meci al vieţii mele: o luptă pentru adevăr. Am fost anunţată că am fost testată pozitiv cu o substanţă numită Roxadustat în cantitate extrem de mică, ceea ce este cel mai mare şoc al vieţii mele.

În toată cariera meaa, ideea de a trişa nu mi-a trecut prin minute nicio clipă, este ceva total împotriva tuturor valorilor în care am fost educată. În faţa unei situaţii atât de nedrepte, mă simt total bulversată şi trădată”, a notat Simona Halep.

“Voi lupta până la capăt pentru a dovedi că nu am luat niciodată cu bună ştiinţă vreo substanţă interzisă şi am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieşi la iveală.

Nu este vorba aici de trofee sau de bani. Este vorba de onoare şi povestea de iubire pe care o am cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a adăugat Halep.

Afla mai multe despre: simona halepdopaj halep 

viewscnt
Articole similare