Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Simona Halep a fost prinsă dopată! Românca a recunoscut că a picat testul anti-doping: ”Începe lupta pentru adevăr”

BREAKING NEWS | Simona Halep a fost prinsă dopată! Românca a recunoscut că a picat testul anti-doping: ”Începe lupta pentru adevăr”

Simona Halep

Comentarii

Vineri, Simona Halep (31 de ani) a recunoscut că picat un test anti-doping, fiind depistată cu roxadustat.

Vineri după-amiază, printr-o postare pe reţelele de socializare, Simona Halep a recunoscut că a picat un test anti-doping, fiind depistată pozitiv cu roxadustat. Sportiva a fost suspendată.

Astăzi începe cel mai greu meci din viaţa mea: lupta pentru adevăr. Am fost anunţată că am testat pozitiv pentru o substanţă numită roxadustat, într-o cantitate extrem de mică, provocându-mi cel mai mare şoc din viaţa mea.

Pe parcursul carierei mele, ideea de a trişa nu mi-a trecut prin cap nici măcar o dată, întrucât este complet împotriva valorilor cu care am fost educată. Aflată într-o situaţie nedreaptă, mă simt complet confuză şi trădată.



Voi lupta până la final pentru a dovedi că nu am luat cu bună ştiiţnă nicio substanţă interzisă şi am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieşi la iveală.

Nu este despre titluri sau despre bani. Este despre onoare şi povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul pe parcursul ultimilor 25 de ani
”, se arată în mesajul transmis de Simona Halep.

Simona Halep a fost prinsă dopată

Vândut sub marca Evrenzo, roxadustatul este substanţa activă din acest medicament anti-anemie, inhibitor al prolil-hidroxilazei HIF, care creşte producţia endogenă de eritropoietină şi stimulează producţia de hemoglobină şi celule roşii din sânge. De aici, un ajutor pentru efortul susţinut în performanţa sportivă.

Simona Halep i-au fost recoltate două probe la US Open, A şi B, aceasta primind notificarea că proba A a fost testată pozitiv pentru roadustat pe 7 octombrie.

Aşadar, românca a cerut şi testarea probei B, iar aceasta a testat tot pozitiv, aflând acest lucru astăzi, pe 21 octombrie.

Pe 15 septembrie, cu patru zile după ce se încheiase US Open, Simona Halep a anunţat că nu va mai participa la vreo competiţie în acest sezon.

Anul 2022 a fost unul tumultuos pentru cea mai mare jucătoare de tenis din istoria României, afectată de divorţul de Toni Iuruc şi diverse probleme medicale.

Afla mai multe despre: simona halep 

viewscnt
Articole similare