Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Marian Iancu, aproape de un TUN uriaş! A negociat cu un club de top din Bundesliga. “Mi-au cerut milioane de euro”

Marian Iancu, aproape de un TUN uriaş! A negociat cu un club de top din Bundesliga. “Mi-au cerut milioane de euro”

Poli Timișoara

Comentarii

Marian Iancu a vorbit despre ”trucurile” prin care jucătorii echipelor de top din străinătate reuşesc să facă facă eforturi fizice supraomeneşti. Fostul patron al lui Poli Timişoara a dezvăluit că a încercat la un moment dat să îşi surprindă adversarii prin nişte medicamente la care aveau acces doar granzii Europei.

Marian Iancu a rămas uimit de suflul Farului. ”Echipa aia nu arăta ca o echipă normală”

Invitat la SportCast cu Sile, un podcast Orange Sport realizat de Silviu Tudor Samuilă, Marian Iancu a lăudat echipa Farului din sezonul trecut. ”Elefantul” a rămas plăcut impresionat de efortul depus în teren de elevii lui Hagi şi a declarat că nu s-a gândit în nicio secundă că jucătorii ar putea fi dopaţi, având în vedere corectidudinea ”Regelui” şi a lui Gică Popescu.

Anul trecut, Gică Hagi a defilat. Echipa lui a predat fotbal. Vorbeam cu o cunoştiinţă de a ta şi i-am spus: Echipa asta nu arată ca o echipă normală. Nu ştiu ce le dă să mănânce şi ce le dă să bea”, a spus Marian Iancu.

Fostul patron al Timişoarei a încercat să se conformeze metodelor din vest, dar nemţii au cerut prea mulţi bani!

Iancu a dezvăluit că a mers la Leverkusen, în Germania, pentru a încerca să procure medicamentaţia pe care o folosesc cei de la Bayer 04, echipă finanţată de unul dintre cele mai puternic financiare concerne farmaceutice din întreaga lume. Marian Iancu nu şi-a permis să plătească ”jumătate din bugetul clubului” pentru medicamentele nemţilor şi a fost nevoit să renunţe la planul său, care l-ar fi costat după spusele sale milioane de euro.

”Medicaţia şi medicamentaţia pe care o dau toate echipele mari din Europa nu sunt în lista de doping, dar efectul e acelaşi. De ce să ne ascundem? Au laboratoare care sunt cu 5-6 generaţii evoluate peste lista de doping, care se actualizează în fiecare an, dar mai au trei generaţii care modifică: ”Renunţăm la asta că l-a trecut pe lista de dopping, mergem cu altul”.

În oricare bază de pregătire a unei mari echipe de fotbal din Europa, într-un singur loc nu poţi să intri: În laboratorul de medicină sportivă.

Am încercat să aduc, dar nu reuşeam să pătrund. Nu se vede cu ochiul liber? Ronaldinho a făcut din şapte paşi 60 de metri. Cum a făcut? Împărţiţi 60 de metri la şapte. Cum i-a făcut? Să fim serioşi. A mări capacitatea de efort este asăzi o competiţie colaterală oricărui sport.

Am încercat să mă duc în Germania, nu dau numele clubului, cu ”L” începe (n.r. - Bayer Leverkusen), cu care am avut discuţii. Nu numai că erau scumpe, dar mă costau cât 4-5 jucători de top, ca să pot să intru şi eu în ritmul competiţiei. Jucam în Europa, vedeam cum se mişcă. Ăia alergau mai mult ca ai noştri, dar nu se vedea. Mă costa cât jumătate din bugetul echipei. La nivel de milioane de euro”, a adăugat Marian Iancu, la SportCast cu Sile.

Marian Iancu a fost la conducerea celor de la Poli Timişoara în perioada 2005-2011, când formaţia bănăţeană era una dintre cele mai importante din România. Ulterior, omul de afaceri a fost trimis la închisoare, petrecând opt ani în spatele gratiilor. Acesta a fost eliberat în 2022.

În cei şase ani petrecuţi la şefia grupării de pe Bega, Iancu a plătit aproximativ 21,5 milioane de euro în schimbul a 101 jucători. 

Afla mai multe despre: poli timişoaramarian ianculeverkusen 

viewscnt
Articole similare