Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Marian Iancu, sfaturi importante pentru patronii cluburilor din Superliga: "Întâi bagi bani şi pe urmă pui obiective înalte" | EXCLUSIV

Marian Iancu, sfaturi importante pentru patronii cluburilor din Superliga: "Întâi bagi bani şi pe urmă pui obiective înalte" | EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

Marian Iancu, fostul patron al celor de la Poli Timişoara a vorbit despre perioada sa la echipa din vestul ţării şi despre obiectivele la vremea respectivă a timişorenilor.

Fostul patron de la Poli Timişoara a ţinut să dea sfaturi şi actualilor patroni din Superliga.

Iancu consideră că felul în care sunt cheltuţi banii ar trebui să devină prima prioritate a fiecărui patron.

"Ca să câştigi trebuie sa dai gol, ca să dai gol trebuie să ai un anumit tip de echipă şi o anumită investiţie în echipă, fotbalul nu este o afacere

predictibilă, această afacere nu este predictibilă. Poţi să investeşti în jucători, poate să îţi dea satisfacţie, poate să se accidenteze, întotdeauna trebuie să ai soluţia de rezervă

care înseamnă bani. Nu înseamnă construcţie administrativă şi vom vedea cu banii, înseamnă bani, performanţă şi mai apoi aşezi bugetul.

Ai venit în fotbal, trebuie să bagi bani, în funcţie de capacitatea ta financiară, de calităţile pe care le ai ca administrator, modul în care construieşti piramida asta a clubului.

Întai bagi bani, nu vi la echipă, vinzi şi pe urmă pui obiective înalte, bagi bani şi pe urmă obiectiv." a declarat Marian Iancu la SportCast cu Sile.

Iancu a vorbit despre pretenţiile pe care le avea de la echipă, înainte de inceperea fiecărui sezon de campionat.

"Având obiectivul câştigarea campionatului porneşti de la 0-0, porneşti de la un punct, nouă ne trebuiau trei, media punctelor per etapă trebuia să fie minim doi ca să poţi să fi în obiectivul câştigării campionatului.

Mai ales fiindcă noi avem o federaţie ostilă împotriva noastră şi nu aveam alte soluţie decât să o dăm în aţe." a declarat Iancu.

Cât despre politica de transferuri a clubului din Timişoara, Iancu a povestit cum se luptau patronii din prima ligă pe jucătorii din competiţia internă dar şi despre propriile criterii.

"Rar mi s-a întamplat să aducem jucători liberi cu salarii mari din afară, rar, foarte rar, nu poţi să te bazezi pe lucrul ăsta.

Trebuie să investeţi, să cumperi, intri în concurs cu Becali, Borcea, Badea, Copos, cu Porumboiu, cu Mititelu." a spus Marian Iancu.

Din punct de vedere al filozofiei de joc, Iancu a vrut să creeze o echipă care să marcheze mai multe goluri decât adversarii întâlniţi, astfel, şi antrenorii care au trecut pe la club au împărtăşit aceeaşi viziune asupra jocului.

Pe lângă aşezarea în teren, Iancu şi-a amintit de marea performanţă obţinută în 2009, eliminarea câştigătoarei Cupei UEFA, Şahtior Doneţk din preliminariile UEFA Champions League.

"Ăsta era comandamentul suprem, să dăm gol, nu exista să stăm să ţinem de minge şi antrenorii erau de tipul ăsta, Olăroiu, Hagi, Dusan Uhrin, Cârţu, am dat nişte exemple.

Balint, Neluţu Sabău, cu care am avut performanţa cea mai importantă, am scos deţinătoarea Cupei UEFA de atunci, pe Şahtior, nu ne-a fost uşor chiar declaraţia mea care sprijină cele pe care le spun acum, a fost înaintea jocului, turul l-am jucat în deplasare.

Zic mergem şi dăm goluri, am anunţat la echipă să nu mă facă de râs fiindcă am apucat să declar că dăm goluri şi am dat două, am făcut 2-2 acolo, 0-0 la Timişoara, ne-am îndeplinit obiectivul, am jucat play-off de Champions League şi mai apoi grupe de Europa League." a încheiat Iancu.

Afla mai multe despre: marian iancusuperligapoli timisoara 

viewscnt
Articole similare