Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Medaliatul cu argint de la CM de Nataţie se simte provocat de David Popovici: ”Oamenii ne consideră rivali”

Medaliatul cu argint de la CM de Nataţie se simte provocat de David Popovici: ”Oamenii ne consideră rivali”galerie foto

Special

Comentarii

Sud-coreeanul Hwang Sun-woo, pe care David Popovici l-a învins în finala de 200 de metri liber, a vorbit despre rivalitatea pe care cu talentatul înotător român. Sun-woo spune că timpul scos de sportivul român reprezintă o mare provocare pentru el.

David Popovici a scris istorie la Campionatul Mondial de Nataţie, de la Budapesta. Sportivul în vârstă de numai 17 ani a luat aurul la proba de 200 de metri liber şi a devenit astfel primul român care a devenit campion mondial la nataţie.

Medalia de argint i-a revenit sud-coreeanului Hwang Sun-woo, în vârstă de 19 ani, considerat şi el o mare speranţă a nataţiei mondiale.

Ce a declarat despre Popovici medaliatul cu argint de la Campionatul Mondial

În vârstă de 19 ani, Hwang Sun-woo are şi el toate şansele să-şi facă un nume mare în istoria nataţiei. Sud-coreeanul a terminat în spatele lui David Popovici şi a vorbit despre rivalitatea pe care o are cu sportivul român.

Într-o declaraţie în care îşi arată respectul pentru David Popovici, Hwang Sun-woo spune că va munci şi mai mult pentru a atinge nivelul la care se află acum noul campion mondial la proba de 200 de metri liber.

”Oamenii ne consideră pe mine şi pe Popovici drept rivali, pentru că suntem apropiaţi ca vârstă, iar Popovici a înregistrat un timp extraordinar în finală, terminând în 1:43 minute. Sunt hotărât să muncesc şi mai mult pentru pentru a fi ca el”, a declarat Hwang Sun-woo pentru Yonhap News Agency, o agenţie de ştiri din ţara sa.

Hwang Sun-woo a făcut o cursă excelentă, mai ales pe final. La 100 de metri, sportivul în vârstă de 19 ani a întors al patrulea, însă ulterior a accelerat puternic şi doar David Popovici a fost mai rapid decât el.

Hwang Sun-woo spune că i-a fost utilă experienţa de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, când a condus 150 de metri din cursă, însă n-a mai avut energie pe final şi a pierdut podiumul:

”La Jocurile Olimpice de la Tokyo nu am avut suficientă experienţă. Am început tare încă de la start şi am rămas fără benzină pe finalul.

În această cursă (n.r. finala de la Budapesta), am încercat să mă bazez pe experienţa de anul trecut şi să accelerez pe final. Această strategie a dat roade şi am luat medalia de argint”, a mai spus Hwang Sun-woo.

Cu un timp de 1:43.21, David Popovici a reuşit să câştige titlul la Campionat Mondial de Nataţie. Sportivul în vârstă de numai 17 ani a stabilit mai multe recorduri.

David Popovici a devenit cel mai tânăr campion mondial la proba de 200 de metri liber, a stabilit un nou record mondial la juniori şi este primul înotător din istoria României care câştigă un titlu mondial la masculin.

Afla mai multe despre: david popovici 

viewscnt
Articole similare