Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Suntem oameni obişnuiţi care fac lucruri extraordinare”. David Popovici, discurs de mare campion: ”Pentru România înseamnă mult şi sunt foarte fericit”

”Suntem oameni obişnuiţi care fac lucruri extraordinare”. David Popovici, discurs de mare campion: ”Pentru România înseamnă mult şi sunt foarte fericit”

Sporturi

Comentarii

David Popovici a devenit campion mondial în proba de 200 de metri liber, după ce a câştigat cursa cu timpul de 1,43:21.

”Suntem oameni obişnuiţi care fac lucruri extraordinare”. David Popovici, discurs de mare campion: ”Pentru România înseamnă mult şi sunt foarte fericit”

Înotătorul român a câştigat proba de 200 de metri liber şi a devenit primul sportiv din istoria nataţiei masculine din România la seniori care ia aurul la un campionat mondial.

De asemenea, cu timpul de 1:43.21, Popovici a stabilit un nou record mondial la juniori, la doar 17 ani.

David Popovici a impresionat privitorii şi la conferinţa de presă susţinută după finală. Acesta a explicat care a fost reţeta succesului în cursa care a intrat deja în istoria sportului românesc.

"Nu am fost atât de surprins (n.r. când a văzut cât de repede a pornit). Pentru că am plănuit un start rapid, undeva la un 50 pe prima sută, aşa că 49.96 a fost fix acolo.

Ştiam că trebuie să conduc cursa încă din început, asta a fost o strategie importantă, că trebuia să domin cursa încă din start. Pot spune că am mai multă încredere în mine dacă mă văd în frunte, dar nu asta m-a scos la capăt cu bine.

Ceea ce m-a scos la capăt cu bine e faptul că am avut o cursă foarte bine gândită, ne-am pregătit foarte bine pentru ea, m-am odihnit bine înainte, cred că şi asta contează.

We just love swimming (n.r. nouă ne place să înotăm). Suntem oameni obişnuiţi care fac lucruri extraordinare. Aşa îmi place să cred", a declarat David Popovici, citat de Lead.

David Popovici: ”Sunt foarte fericit că am reuşit acest rezultat pentru ţara mea”

Întrebat ce înseamnă această titlu mondial la seniori pentru România şi cum crede că va fi întâmpinat la întoarcerea în ţară, Popovici a răspuns:

"Bănuiesc că la aeroport va fi haos, am văzut asta în trecut, când ne-am întors de la Tokyo şi atunci am încheiat pe 4, acum sunt primul.

Dar sunt pregătit pentru asta, sunt pregătit pentru puţină sărbătoare, pentru că cred că o merităm, chiar dacă avem o vară lungă şi încărcată în faţă.

Puţină bucurie n-a făcut rău nimănui. Pentru România înseamnă mult şi sunt foarte fericit că am reuşit acest rezultat pentru ţara mea, pentru toţi cei care m-au susţinut şi m-au urmărit live de acasă şi de aici. Îmi place mult sentimentul acesta!", a mai afirmat campionul mondial de 17 ani.

David Popovici este primul medaliat şi cel dintâi campion mondial de seniori al României într-o probă masculină.

Totodată, este al treilea sportiv care cucereşte medalia de aur pentru România, după Tamara Costache (aur la 50 m liber, la Madrid 1986) şi Diana Mocanu (aur la 200 m spate, la Fukuoka 2001).

Afla mai multe despre: david popovicinot 

viewscnt
Articole similare