Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

David Popovici, modest la plecarea spre Campionatul Mondial! Ce a putut spune fără să ştie că va intra în istorie

David Popovici, modest la plecarea spre Campionatul Mondial! Ce a putut spune fără să ştie că va intra în istorie

Alte sporturi

Comentarii

În urmă cu mai puţin de o săptămână, David Popovici spera doar să fie "cât mai aproape de o medalie", fără să ştie că va intra în istorie şi va deveni campion mondial la 17 ani.

Ce aşteptări avea David Popovici de la Campionatul Mondial

Înotătorul David Popovici a ocupat locul 1 la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta, cu record mondial de juniori, la la 200 metri liber. 

La plecarea din România spre Ungaria, în urmă cu patru zile, sportivul legitimat la CS Dinamo spera doar să se apropie de o medalie, printre vedetele sportului în care străluceşte. 

"Nu ştiu exact ce aşteptări am, însă ştiu că o să fie un concurs extrem de putrernic, la fel de puternic precum au fost şi Jocurile Olimpice. De abia aştept să concurez alături de Robert Glinţă şi să reprezentăm România 

Nu e suficient să fiu doar rapid, trebuie să fiu calculat, echilibrat şi trebuie să avem o strategie de cursă inteligenţă, pe care să o discutăm înainte. 

Să fiu cât mai aproape de o medalie şi să începem sezonul competiţional din vara asta, care este foarte greu, să-l incepem cu bine. 

(n.r. - Ce ar însemna o clasare pe podium?) Ar însemnna să mă apropii de visul meu de a deveni cel mai bun din lume. 

Sunt sigur că dacă aş deveni campion mondial, nu mă voi putea opri acolo şi aş vrea să depăşesc chiar şi acea treaptă", spunea, în urmă cu câteva zile, David Popovici.  

David Popovici, campion mondial

David Popovici este primul medaliat şi cel dintâi campion mondial de seniori al României, într-o probă masculină, şi al treilea sportiv care cucereşte medalia de aur pentru ţara noastră, după Tamara Costache (aur la 50 m liber, la Madrid 1986) şi Diana Mocanu (aur la 200 m spate, la Fukuoka 2001).

Este primul aur pentru România la un Campionatul Mondial de înot în bazin de 50 m pentru seniori după o pauză de 21 de ani!

Marţi dimineaţa, 21 iunie, sportivul român va intra în competiţie în seriile de la 100 m liber (seria a zecea, culoarul 4). Cursa lui este programată la ora 10:30, ora României!

Afla mai multe despre: david popovici 

viewscnt
Articole similare