Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mihai Stoica: ”A apărut o forţă”. Echipa din Liga 1 cu buget dublu faţă de FCSB. Sumele incredibile pe care le-a cheltuit

Mihai Stoica: ”A apărut o forţă”. Echipa din Liga 1 cu buget dublu faţă de FCSB. Sumele incredibile pe care le-a cheltuitgalerie foto

Superliga

Comentarii

Mihai Stoica a vorbit despre un club care are buget dublu faţă de FCSB şi susţine echipa pe care o reprezintă nu poate emite prea multe pretenţii în astfel de condiţii.

FCSB n-a mai câştigat titlul din 2015 şi în ultimii ani nici n-a mai reuşit să prindă grupele cupelor europene, în ciuda investiţiilor masive pe care le-a făcut.

În acelaşi timp, Mihai Stoica spune că există un club în Liga 1 care are buget dublu faţă de FCSB şi performanţele sunt pe măsură.

Mihai Stoica, despre echipa care are buget dublu faţă de FCSB: ”Este indubitabil cea mai puternică grupare din ţara noastră”

De-a lungul anilor, FCSB a cheltuit sume importante pe transferuri, mai ales pentru cumpărarea de jucători tineri, cu potenţial, care ulterior ar putea fi vânduţi pe sume mult mai importante.

De altfel, FCSB este echipa din Liga 1 care a dărâmat toate recordurile în materie de transferuri de jucători. Cu toate acestea, echipa lui Gigi Becali n-a mai reuşit din 2015 să câştige titlul în Liga 1.

Ultimii patru ani au fost dominaţi categoric de CFR Cluj, care a reuşit în acest timp să obţină şi rezultate bune în cupele europene.

Mihai Stoica susţine însă că este foarte greu pentru FCSB să ţină pasul cu CFR Cluj, deoarece echipa din Gruia are bugetul de două ori mai mare decât FCSB.

Pe de altă parte, FCSB s-a concentrat pe a păstra un echilibru între venituri şi cheltuieli, în timp ce CFR Cluj a acumulat datorii de aproximativ 26 de milioane de euro.

”A apărut o forţă. Un club care îşi permite, indiferent de datoriile pe care CFR le are la terţe persoane, îşi permite să aibă un buget dublu faţă de bugetul nostru.

Îşi permite să plătească jucători care nu prind minute cu peste 500.000 brut (n.r. euro/pe an). Şi atunci e normal.

Este indubitabil că CFR Cluj e cea mai puternică grupare din ţară la ora actuală, pentru că este singura care îşi poate permite să plătească cu sume foarte, foarte mari, exagerate pentru fotbalul nostru.

Cred că şi eu că în momentul în care tu poţi să aduci un jucător care... nu neapărat un jucător constant, dar un jucător internaţional islandez - vorbim despre Islanda nu despre San Marino - şi să nu joace”, a spus Mihai Stoica la Orange Sport.

CFR Cluj, performanţe mari, datorii uriaşe

Performanţele reuşite de CFR Cluj au venit însă cu costuri considerabile. În ciuda bonusurilor consistente pe care le-au primit de la UEFA, pentru participarea în cupele europene, cei de la CFR au acumulat datorii foarte mari.

Campioana României a cheltuit mult mai mult faţă de cât a produs şi s-a ajuns astfel în situaţia în care a încheiat anul fiscal 2021 cu o datorie totală de aproximativ 26 de milioane de euro.

La 31 decembrie 2021, CFR Cluj trebuie să achite datorii de nu mai puţin de 5,3 milioane de euro către angajaţi. De altfel, bugetul de salarii al lui CFR Cluj a fost de 13,1 milioane de euro, în timp ce FCSB a plătit pentru salarii 6,6 milioane de euro.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: mihai stoica 

viewscnt
Articole similare