Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mihai Stoica ţine legătura cu Elton: ”A spulberat tot acolo, sărise de două milioane de euro salariu”. Ce mai face fostul mijlocaş al FCSB-ului

Mihai Stoica ţine legătura cu Elton: ”A spulberat tot acolo, sărise de două milioane de euro salariu”. Ce mai face fostul mijlocaş al FCSB-uluigalerie foto

FCSB

Comentarii

Mihai Stoica ţine în continuare legătura cu Elton, unul dintre cei mai tehnici fotbalişti străini care au trecut prin Liga 1.

În ianuarie 2007, FCSB făcea un transfer care a născut foarte multe discuţii, dar şi ironii. La sugestia lui Mihai Stoica, Gigi Becali a plătit 1,65 milioane de euro pentru Elton, un tânăr brazilian de doar 1,54 metri înălţime.

Elton a plecat de la FCSB după doar 6 luni, după ce n-a primit prea multe şanse. Însă a rămas în relaţii foarte bune cu Mihai Stoica şi cei doi ţin în continuare legătura.

Mihai Stoica şi Elton ţin în continuare legătura: ”Nu cred că va mai juca”

Elton a fost unul dintre transferurile pentru care Mihai Stoica şi Gigi Becali au intrat în conflict. Micuţul mijlocaş a fost transferat după ce Mihai Stoica a fost în Brazilia şi a urmărit mai mulţi jucători.

Managerul sportiv s-a întors atunci cu două propuneri pentru Gigi Becali, Elton şi portarul Andrey Nazario. Ambii au plecat însă după doar jumătate de sezon. Însă nu înainte ca Gigi Becali şi Mihai Stoica să intre în conflict din cauza acestor transferuri.

De altfel, Meme Stoica a plecat în 2007 de la FCSB, la finalul acelui sezon şi s-a dus la Unirea Urziceni, alături de care a luat titlul în Liga 1.

În cele 6 luni cât a stat la FCSB, Elton a avut doar 8 apariţii şi a marcat un gol. Dincolo de ironii, micuţul mijlocaş brazilian a impresionat prin tehnica sa excelentă. Însă Gigi Becali n-a fost atât de impresionat şi l-a vândut la Al Nassr pentru 500.000 de euro.

Ulterior, Elton a mai jucat pentru Fortaleza (Brazilia), Dubai CSC, Al Wasl (ambele din Emiratele Arabe), Sport Recife (Brazilia), Al Fateh (Arabia Saudită), Al Mesaimeer (Qatar), Al Qadisiyah (Arabia Saudită), CRB (Brazilia), Al Wahda (Arabia Saudită) şi Al Hamriyah (Emirate), de unde s-a retras în iunie 2021.

Cel mai mare impact l-a avut la Al Fateh, unde a adus primul titlu din istoria clubului. A petrecut aici aproape 5 ani şi a devenit una dintre legendele clubului.

Acum, Elton s-a stabilit în Brazilia, ţara natală, unde şi-a deschis o academia de fotbal pe care a denumit-o Arabia, în semn de recunoaştere pentru anii petrecuţi în fotbalul arab.

Mihai Stoica spune că ţine în continuare legătura cu el şi este în continuare de părere că a fost un fotbalist foarte bun, mai ales pentru nivelul Ligii 1.

”Sânmărtean s-a dus în Arabia Saudită. Sânmărtean şi Budescu n-au rupt gura târgului acolo, iar Elton, de care m-am săturat la câte ironii, m-am săturat să aud, s-a dus la o echipă de mână a doua, a câştigat campionatul singur cu Al Fateh, a spulberat tot ce a fost acolo, sărise de 2 milioane de euro salariu net.

Cam ăsta a fost Elton, de care lumea râdea. Da, vorbesc cu el. E în Brazilia acum, are 35 de ani, nu cred că va mai juca. Are o arenă, Arabia (n.r. numele stadionului din Brazilia), în statul în care e el şi e foarte bine”, a declarat Mihai Stoica la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: elton 

viewscnt
Articole similare