Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mihai Stoichiţă sugerează înfiinţarea unei noi competiţii: Campionatul Penitenciarelor: ”O să propun la Federaţie”

Mihai Stoichiţă sugerează înfiinţarea unei noi competiţii: Campionatul Penitenciarelor: ”O să propun la Federaţie”

Special

Comentarii

Directorul tehnic al Federaţiei Române de Fotbal, Mihai Stoichiţă (68 de ani), a declarat că va sugera înfiinţarea unei noi competiţii - Campionatul Penitenciarelor - prin care oamenii să fie reintegraţi mai uşor în societate, în pofida problemelor avute.

Ideea i-a venit după ce a citit ultimele ştiri din presa internaţională despre Dani Alves. Brazilianul evoluează la Trofeul Penitenciarelor din Spania şi nu concepe să rateze trofeul, în aceste zile.

  • Fostul fundaş al Barcelonei este arestat preventiv, la Barcelona, în urma acuzaţiilor de viol şi riscă o pedeapsă între 8 şi 12 ani.

Mihai Stoichiţă vrea înfiinţarea Campionatului Penitenciarelor

Mihai Stoichiţă a recunoscut că va propune Federaţiei Române de Fotbal să ia în calcul organizarea Campionatului Penitenciarelor, pentru a le întinde o mână de ajutor celor aflaţi în dificultate, după gratii.

În acelaşi timp, o competiţie organizată ca la carte i-ar putea ajuta pe deţinuţi chiar şi după ce vor fi eliberaţi, în procesul lor de reintegrare în societate.

Mi-ai dat o idee acum. Chiar o să le propun la Federaţie. De ce nu? Sunt oameni pedepsiţi de societate pentru anumite culpe, dar care trebuie reintegraţi în societate după aia. Organizarea unei cupe a penitenciarelor, asta este ideea care mi-a venit.

Pentru că tot spunem că fotbalul elimină xenofobia, rasismul… să elimine şi acest resentiment pe care lumea îl are după ce un om este eliberat. faţă de el. Toată lumea zice că a fost puşcăriaş. Ce dacă a fost puşcăriaş. A greşit, a plătit, trebuie reintegrat.

Aşa văd lucrurile, o să mă uit şi eu cu această competiţie din Spania. Reintegrarea oamenilor în societate este foarte importantă. Ies oameni din puşcărie la 25 de ani. Ce faci cu ei?”, a declarat Mihai Stoichiţă, conform fanatik.ro.

Afla mai multe despre: mihai stoichita 

viewscnt
Articole similare