Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mijlocaşii cu care Liverpool a cucerit ultimul trofeu UEFA Champions League au ajuns în Arabia Saudită

Mijlocaşii cu care Liverpool a cucerit ultimul trofeu UEFA Champions League au ajuns în Arabia Saudită
Comentarii

Fostul căpitan al "cormoranilor" Jordan Henderson, Georginio Wijnaldum şi Fabinho sunt cei trei oameni de la mijlocul terenului care au jucat pentru Liverpool în finala UEFA Champions League din 2019.

După un sezon în care "cormoranii" lui Jurgen Klopp s-au lovit de o criză de personal la mijlocul terenului, Liverpool s-a confruntat şi cu plecările lui Jordan Henderson şi Fabinho.
 
Liverpool a transfer în această vară patru mijlocaşi: Dominik Szoboszlai de la RB Leipzig, Alexis Mac Allister de la Brighton, Wataru Endo de la Stuttgart şi Ryan Gravenberch de la Bayern Munchen.
 
Căpitanul Jordan Henderson s-a alăturat formaţiei Al Ettifaq, din Arabia Saudită, echipă antrenată de Steven Gerrard, care este foarte aproape şi de transferul lui Georginio Wijnaldum.
 
Brazilianul Fabinho a ajuns la Al Ittihad, echipă la care au fost aduşi în această vară jucători precum Karim Benzema şi N'Golo Kante, 47 de milioane de euro au plătit Al Ittihad în schimbul mijlocaşului defensiv brazilian.
 
Iar în ultimele zile, Georginio Wijnaldum, plecat de la Liverpool în 2021, la Paris Saint-Germain, a intrat în negocieri cu Al Ettifaq după o perioadă modestă petrecută la PSG.
 
Cei trei au cucerit trofeul UEFA Champions League după finala cu Tottenham Hotspur, câştigată cu scorul de 2-0 şi au în palmares şi titlul din Premier League obţinut în 2020, o Supercupă a Europei, şi o Cupă Mondială a Cluburilor.
 
Suma transferului olandezului Georginio Wijnaldum este de 9 milioane de euro, plătite de Al Ettifaq celor de la Paris Saint-Germain. 
 
În tricoul parizienilor, Wijnaldum a adunat 38 de apariţii, a marcat de 3 ori şi a oferit 3 pase decisive. 
 
A fost împrumutat la AS Roma în sezonul trecut iar pentru echipa antrenată de Jose Mourinho a jucat 23 de partide în care a marcat de 2 ori şi a ajuns în finala UEFA Europa League.
 
Wijnaldum va semna cu Al Ettifaq un contract pe trei ani şi va efectua astăzi vizita medicală.
 
948 de meciuri au Jordan Henderson, Georginio Wijnaldum şi Fabinho între ei, în tricoul lui Liverpool.
 
 
 
 
 
 

 

Afla mai multe despre: wijnaldumliverpoolal ettifaq 

viewscnt
Articole similare