Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mircea Lucescu, anunţ bombă. Poate reveni în Turcia. Cu ce antrenori legendari se luptă. Recordul pe care îl poate egala

Mircea Lucescu, anunţ bombă. Poate reveni în Turcia. Cu ce antrenori legendari se luptă. Recordul pe care îl poate egala
Comentarii

Mircea Lucescu este pe lista unui club de legendă din fotbalul european, alături de alţi antrenori de top.

Mircea Lucescu este pe banca tehnică a celor de la Dinamo Kiev din vara anului 2020. A reuşit să ia "dubla" internă, dar şi Supercupa Ucrainei, în 2021.

Conform jurnaliştilor turci de la fotomac.com şi aspor.com, tehnicianul de 76 de ani este pe o listă de selectă de antrenori care pot ajunge la Fenerbahce, acolo unde este al patrulea nume luat în considerare.

Conducătorii clubului din Istanbul au început negocierile cu primii trei tehncieni de pe lista cu pricina.

Este vorba de Joachim Low, fostul selecţioner al Germaniei, Jorge Jesus, fostul antrenor al celor de la Benfica, dar şi Cuca, cel care a pregătit mai multe formaţii din Brazilia, printre care Santos, Sao Paulo şi Atletico Mineiro. Cu formaţia cea din urmă a cucerit Copa Libertadores, în anul 2012-2013.

Mircea Lucescu, al patrulea nume pe lista de antrenori pentru Fenerbahce

În cazul în care nu se va ajunge la niciun numitor comun cu candidatţii amintiţi mai sus, atunci conducerea celor de la Fenerbahce se va orienta spre Mircea Lucescu.

Numele tehnicianului român a fost luat în considerare de Ali Koc, preşedintele clubului turc. Acesta vrea să-l înlocuiască din vară pe interimarul Ismail Kartal, care va rămâne pe bancă până la finalul sezonului.

"Ali Koc încă nu a ajuns încă la o decizie finală. Dacă variantele A, B şi C pică, atunci vor fi purtate negocieri cu Lucescu", anunţă cei de la fotomac.com.

Fenerbahce este într-o situaţie delicată în campionat. Se clasează doar pe locul al şaselea în Superliga Turciei, cu 40 de puncte acumulate în 25 de etape. Trabzonspor este lider, cu 60 de puncte.

De-a lungul timpului, Mircea Lucescu a mai antrenat în Turcia pe Galatasaray (2000-2002) şi Beşiktaş (2002-2004). A ieşit campion cu ambele formaţii: în 2002 cu Galatasaray, iar în 2003 cu Beşiktaş.

Dacă ar ajunge să o antreneze şi pe Fenerbahce, Lucescu Sr. va intra într-o galerie selectă, prin prisma faptului că ar sta pe banca tehnică a tuturor celor trei mari rivale din Istanbul: Galatasaray, Beşiktaş şi Fener. Singurul care a mai reuşit asta este Mustafa Denizli.

De asemenea, tehnicianul român a fost şi selecţionerul Turciei, între august 2017 şi februarie 2019.

Afla mai multe despre: mircea lucescufenerbahce 

viewscnt
Articole similare