Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mircea Lucescu, în dezacord cu suspendarea sportivilor ruşi: ”Au muncit toată viaţa lor. Sportul nu are nicio treabă cu politica”

Mircea Lucescu, în dezacord cu suspendarea sportivilor ruşi: ”Au muncit toată viaţa lor. Sportul nu are nicio treabă cu politica”
Comentarii

Mircea Lucescu le-a povestit italienilor de ce nu este de acord cu suspendarea sportivilor ruşi de către forurile decizionale.

Pe 24 februarie, într-o zi de joi, trupele ruseşti au invadat Ucraina şi au declanşat războiul, iar sportul a fost, direct sau indirect, şi el afectat.

Pe data de 28 februarie, FIFA şi UEFA, forurile care conduc fotbalul la nivel global şi european, au suspendat echipele reprezentative ale Rusiei, respectiv cele de club şi naţionala, din toate competiţiile internaţionale.

Mircea Lucescu, în dezacord cu suspendarea sportivilor ruşi: ”Au muncit toată viaţa lor. Sportul nu are nicio treabă cu politica”

Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev, şi-a exprimat opinia cu privire la suspendarea sportivilor ruşi din competiţii.

Într-un interviu acordat în Italia, pentru Rai Radio 1, antrenorul român, care a revenit în ţară şi a fost spectator de lux CSA Steaua - Poli Iaşi, a explicat că sportul nu trebuie implicat în politică şi că respectivii sportivi au muncit o viaţă întreagă pentru a ajunge la un anumit nivel de performanţă.

"Federaţia de Fotbal a amânat startul campionatului cu o lună. Ne aflăm în mare dificultate, nu doar cei din fotbal, sunt campioni ai altor sporturi care nu pot să îşi desfăşoare activitatea în continuare.

Italia îi invită să se antreneze pentru că viaţa va continua şi după acest moment. Ucraina trebuie să trăiască şi sportul este foarte important.

Nu sunt de acord (n.r. cu suspendarea sportivilor ruşi), sportul nu are nicio treabă cu politica şi economia. Sportivii trebuie să rămână în competiţii, au muncit toată viaţa lor pentru a avea această şansă. Sportul nu poate decât să ajute şi să unească.

Am trecut prin războiul din 2014, când a trebuit să plecăm din Doneţk şi de atunci nu ne-am mai întors niciodată, am jucat la Kiev sau prin alte părţi, dar niciodată la noi acasă.

Am crezut că nu se mai poate întâmpla aşa ceva din nou, iar acum asta... Nu am crezut că se va putea întâmpla un astfel de lucru, ucrainenii şi ruşii au trăit împreună, ca fraţii.

Acum problema este una politică, nu ştiu cum se va termina, pentru că ucrainenii sunt oameni mândri. Războiul va dura mult timp şi nu va câştiga nimeni", a declarat Lucescu Sr., conform Tutto Sport

Mircea Lucescu a antrenat două echipe în Ucraina: Şahtior Doneţk (2004-2016) şi Dinamo Kiev (2020 - prezent), dar şi o echipă din Rusia, respectiv pe Zenit Sankt Petersburg (2016-2017).

Afla mai multe despre: mircea lucescu 

viewscnt
Articole similare