Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mircea Lucescu urmează să semneze cu un alt club. Ucrainenii au aflat: când pleacă de la Dinamo Kiev

Mircea Lucescu urmează să semneze cu un alt club. Ucrainenii au aflat: când pleacă de la Dinamo Kiev

Fotbal intern

Comentarii

Mircea Lucescu (75 de ani) ar putea pleca de la Dinamo Kiev în vară, mai devreme cu doi ani decât îi expiră actualul contract cu campioana din Ucraina. Presa ucraineană scrie că "Il Luce" ar fi tentat de o nouă provocare în carieră, în Turcia, unde a mai antrenat pe Galatasaray şi Beşiktaş.

Sosit la Dinamo Kiev în vara lui 2020, Mircea Lucescu şi-a făcut repede simţită prezenţa în Ucraina. A câştigat eventul şi a dus echipa în grupele Ligii Campionilor, mai apoi în primăvara din Europa League. "Il Luce" mai are contract cu Dinamo Kiev până în vara lui 2024, dar presa din Ucraina a anunţat, joi, că antrenorul ar putea pleca.

Mircea Lucescu urmează să semneze cu un alt club. Ucrainenii au aflat din ce ţară e echipa

Jurnaliştii de la sport.ua au scris, joi, despre Mircea Lucescu şi indiciile care arată că ar putea să o părăsească pe Dinamo Kiev în vară. Mai mult, sursa citată a anunţat şi care ar putea fi noua echipă a antrenorului român şi au indicat-o pe Fenerbahce, club din Turcia, care posibilă destinaţie.

În Turcia, Mircea Lucescu a antrenat şi a câştigat trofee cu Galatasaray şi Beşiktaş. Fenerbahce ar putea fi a treia echipă importantă din Turcia din CV-ul lui Lucescu.

“Există o opţiune, care acum pare nerealistă, dar în viaţă nu se ştie niciodată. Chiar dacă Mircea Lucescu are contract cu Dinamo Kiev până în vara lui 2024, probabilitatea ca antrenorul român să plece în vară creşte din cauza unui factor obiectiv, vârsta.

Dacă presupunem că Lucescu a decis să-şi încheie contractul în vară, să fie activ pe piaţa transferurilor ar fi un semn de nerespect faţă de club şi succesorul său.

De ce să aduci nişte jucători care ar putea să nu intre în planurile viitorului antrenor? În concluzie, poate Mircea Lucescu nu se gândeşte la retragere, ci simplu vrea să accepte o nouă provocare, de exemplu Fenerbahce”, au scris jurnaliştii ucraineni.

În 2016, când Mircea Lucescu a plecat de la Şahtior Doneţk, jurnaliştii ucraineni scriu că "Il Luce" a procedat la fel. Atunci, Şahtior a adus un singur jucător, gratis, în timp ce vedeta Alex Teixeira era vândută la Jiangsu Suning pentru 50 de milioane de euro.

Mircea Lucescu, tentat să plece şi din cauza conflictului Ucraina - Rusia?

Tensiunile de la graniţa Ucrainei cu Rusia au generat panică printre cetăţenii ucraineni şi printre oamenii cu bani din ţară, care au plecat din Ucraina cu mai multe destinaţii. În plus, Mircea Lucescu a luat deja o decizie importantă la Dinamo Kiev din pricina tensiunilor diplomatice: a decis ca delegaţia ucrainenilor să rămână mai mult timp în Turcia, unde are cantonamentul, iar jucătorii îşi pot chema familiile alături de ei.

Prima ligă a Ucrainei ar urma să fie reluată în weekend-ul 26-27 februarie, iar Dinamo Kiev se va duela cu Inhulets, echipă aflată pe antepenultimul loc.

Afla mai multe despre: mircea lucescufenerbahceofertadinamo kiev 

viewscnt
Articole similare