Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Miriuţă, salvat de decizia lui Niculescu. Dinamo îi mai oferă credit până în iarnă

Miriuţă, salvat de decizia lui Niculescu. Dinamo îi mai oferă credit până în iarnăgalerie foto

Superliga

Comentarii

Înfrângerea cu CFR Cluj i-a fost fatală lui Vasile Miriuţă. Şefii lui Dinamo au decis să-l pună pe liber pe tehnicianul de 49 de ani, după ce echipa a rămas la patru puncte de un loc de play-off. Mai rămân de stabilit doar condiţiile în care se va produce despărţirea.

UPDATE 11:00 Refuzul lui Claudiu Niculescu de a veni la Dinamo i-a salvat postul lui Miriuţă, cel puţin până în iarnă. Tehnicianul roş-albilor a fost băgat în şedinţă de Ionuţ Negoiţă în această dimineaţă, iar la final a anunţat că are în continuare parte de susţinerea acestuia. O susţinere condiţionată însă de faptul că Niculescu nu a dorit să vină în acest moment la Dinamo. Tehnicianul Voluntariului a recunoscut miercuri dimineaţă oferta primită din partea clubului unde a activat ca jucător.


UPDATE 10:00 Situaţia se complică pentru Dinamo. Claudiu Niculescu, omul pe care oficialii din Ştefan cel Mare l-au ofertat pentru a veni pe banca tehnică a echipei în locul lui Miriuţă a anunţat în această dimineaţă că va refuza propunerea fostei sale echipe. Detalii, aici.


UPDATE.  Dinamo va anula antrenamentul echipei de miercuri dimineaţă, pentru a rezolva situaţia lui Vasile Miriuţă. Conform informaţiilor Telekom Sport, oficialii clubului vor plăti către Miriuţă şi către sezcunzii săi suma de 105.000 de euro, pentru rezilierea contractului. 70.000 va încasa antrenorul în vârstă de 49, iar colaboratorii săi vor primi 35.000. Asta nu e tot, Dinamo va achita şi clauza de reziliere a contractului pe care Claudiu Niculescu îl are cu FC Voluntari - 30.000 de euro.

Din informaţiile Telekom Sport, înlocuitorul lui Miriuţă va fi Claudiu Niculescu, în prezent la FC Voluntari.

Numit în funcţie în finalul lunii septembrie, după ce Cosmin Contra a preluat echipa naţională a României, Miriuţă are un palmares dezastruos ca tehnician al lui Dinamo. În nouă partide, fostul tehnician al CFR-ului a obţinut doar trei victorii - două în campionat, cu ultimele clasate - Juventus Bucureşti şi Gaz Metan - şi una în Cupa României, cu Aerostar Bacău, formaţie din Liga a III-a.

7 e locul în clasament ocupat de Dinamo după 18 etape, cu 24 de puncte

Şansa carierei pentru Niculescu

Alesul lui Ionuţ Negoiţă pentru înlocuirea lui Miriuţă este fostul atacant al lui Dinamo, Claudiu Niculescu. Ca jucător, Niculescu a cucerit trei titluri de campion cu Dinamo (2001-2002, 2003-2004 şi 2006-2007), trei Cupe ale României şi o Supercupă. De asemenea, a devenit de două ori golgheter al României.

Niculescu şi-a început cariera de antrenor în 2012, la Universitatea Cluj, iar între timp le-a mai pregătit pe Bihor Oradea, Damila Măciuca, CSM Râmnicu Vâlcea şi CS Mioveni. La Voluntari, Niculescu a avut cele mai bune performanţe din cariera de antrenor. Aici a cucerit Cupa României şi Supercupa României.

Are 32 de partide la FC Voluntari şi o medie de 1,56 puncte pe meci. A câştigat 14 meciuri, 8 s-au terminat la egalitate şi are 10 eşecuri.

 

Afla mai multe despre: miriutadinamoniculescu 

viewscnt
Articole similare