Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

MM Stoica râde de comunicatul emis de Rapid. Exprimarea taxată în direct: ”Cum să spui aşa ceva?” | EXCLUSIV

MM Stoica râde de comunicatul emis de Rapid. Exprimarea taxată în direct: ”Cum să spui aşa ceva?” | EXCLUSIV

Rapid

Comentarii

CS Mioveni şi Rapid au încheiat la egalitate, scor 0-0, în etapa cu numărul 26 din Liga 1, în direct pe Orange Sport 1.

MM Stoica râde de comunicatul emis de Rapid. Exprimarea taxată în direct: ”Cum să spui aşa ceva?” | EXCLUSIV

În minutul 84, Marko Dugandzic a ratat un penalty, după ce arbitrul a decis repetarea loviturii de la 11 metri. În primă fază, atacantul croat reuşise să înscrie.

Horaţiu Feşnic a dictat repetarea penalty-ului întrucât mai mulţi jucători, din ambele echipe, au pătruns în careu înainte ca atacantul Rapidului să şuteze. Nu a fost singura fază controversată. Rapidul a acuzat, azi, printr-un comunicat, două episoade prin care s-au simţit nedreptăţiţi în meciul cu CS Mioveni. 

Andrei Vochin şi MM Stoica nu sunt de acord cu reacţia giuleştenilor: ”Un comunicat exagerat!”. 

”Mie acest comunicat mi se pare exagerat. Sunt 2 faze discutabile. La cele 2, la ce am văzut, eu merg mai degrabă pe mâna arbitrului. Nu este ceva evident. (n.r. despre a doua fază) Există, într-adevăr, o mâna a apărătorului de la Mioveni asupra jucătorul rapidist, dar am impresia că nu îi produce căderea, cade după ce îşi ia mâna. Aşa mi se pare. (n.r. despre decizia de a repeta penalty) E regulamentar. Dar cum pui să spui aşa ceva... că e viciere de rezultat?!”, a declarat Andrei Vochin la Orange Sport. 

”(n.r. despre prima fază contestată de Rapid) Eu nu văd contactul, alunecarea se face după Kait. Eu aşa văd. Jucătorul estonian sare în piscină. El cade de parcă sare un gard, văd o simulare! Aş învoca şi eu două faze: la penalty-ul de la CFR şi penalty-ul neacordat pentru Universitatea Cluj, în meciul cu Rapid. Ălea înseamnă greşeli grave de arbitraj, ăstea nu sunt greşeli grave.

Şi exprimarea aia: cel puţin bizar, eu dacă era unul la mine care să scrie aşa ceva, o mare sancţiune îşi lua. Cum adică e ”cel puţin bizar”? Şi cel mult ce? Dacă aici discutăm de penalty şi nu discutăm despre penalty la Coman la Voluntari, atunci eu chiar nu înţeleg nimic. (n.r. despre exprimarea din comunicatul Rapidului) Bizară dar regulamentară, ce înseamnă asta? Când intră şi se dă gol, se repetă, ce facem? Punem mâna pe ecran să nu se vadă?!”, a răbufnit MM Stoica la Orange Sport. 

S-a terminat 0-0, iar Rapid a ratat şansa să o depăşească pe FCSB în clasamentul Ligii 1. Giuleştenii rămân pe poziţia a patra, cu 46 de puncte.

De cealaltă parte, Mioveni este în continuare neînvinsă în 2023, de când a venit pe banca tehnică Nicolae Dică. Argeşenii rămân însă pe ultima poziţie, cu 18 puncte.

Comunicatul Rapidului:

"FC Rapid a ţinut şi ţine, din punct de vedere a politicii clubului, să menţină un echilibru şi o echidistanţă în ceea ce priveşte judecăţile legate de meciuri, arbitraje şi adversari. De la revenirea în Liga I am considerat că drumul nostru trebuie să fie unul drept, constant şi insensibil la piedicile care apar dintr-o parte sau alta.

Există însă şi un capăt al drumului drept care duce către o prăpastie. Ultimul exemplu este meciul disputat de Rapid la Mioveni, în faţa unui adversar care şi-a apărat fair-play şansele, dar al cărui rezultat final a fost influenţat radical de maniera de arbitraj.

Într-o partidă dominată total de către Rapid din toate punctele de vedere, cifric, statistic, scorul final reprezintă în fapt o viciere de rezultat.

Imaginile video demonstrează clar erorile de arbitraj cu două penaltyuri neacordate echipei noastre şi cu repetarea unei lovituri de pedeapsă judecată cel puţin bizar, cu toate că în teorie este acoperită de regulament. Importante rămân însă cele două penalty-uri neacordate, în contextul în care acordarea măcar a unuia dintre ele ar fi schimbat definitiv soarta partidei şi implicit rezultatul final.

Altfel, observăm din ce în ce mai des o dublă măsură în aplicarea regulamentului şi în judecarea fazelor de către arbitri. Dar nu ne dăm seama dacă această dublă masură are legatură cu arbitrul sau cu adversarul”.

Daniel Niculae a răbufnit după decizia lui Feşnic din meciul cu Mioveni: "De asta nu am câştigat acest meci. A fost clar ca lumina zilei"

Afla mai multe despre: rapidmm stoica 

viewscnt
Articole similare