Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Model pentru CSA Steaua? Planul ”militarilor” de a face performanţă în România din Liga 2. Echipa care le-a arătat calea | EXCLUSIV

Model pentru CSA Steaua? Planul ”militarilor” de a face performanţă în România din Liga 2. Echipa care le-a arătat calea | EXCLUSIV

Cupa României

Comentarii

Corvinul Hunedoara este povestea anului în fotbalul românesc. În vara anului trecut promova în Liga 2, iar la câteva luni distanţă a reuşit calificarea în finala Cupei României, fază în care adversară va fi o altă surpriză: Galaţiul pregătit de Dorinel Munteanu.

Oţelul Galaţi a învins-o pe U Cluj, scor 2-1, în a doua semifinală a Cupei României. Datorită acestei victorii, trupa moldoveană s-a calificat în finala Cupei României unde se va duela cu Corvinul Hunedoara.

Acelaşi context, trasee diferite. Corvinul e în finala Cupei, Steaua e doar în play-off-ul Ligii 2

Artizanii celor două finaliste sunt antrenorii acestora: Dorinel Munteanu la Oţelul şi Florin Maxim la Corvinul. Situaţia de la clubul hunedorean se aseamănă cu cea de la CSA Steaua, doar că există şi aspecte diferite.

Steaua a promovat în Liga 2 în vara anului 2021, dar nici până acum nu a reuşit să obţină dreptul de promovare în primul eşalon fotbalistic din România, iar în Cupa României a fost eliminată din faza grupelor.

În schimb, la Corvinul aceste lucruri s-au mişcat mult mai repede. Nou-promovată vara trecută în Liga 2, nu a avut drept de promovare pentru actuala stagiune, dar clubul a anunţat că va avea anul viitor dreptul de a evolua în prima ligă.

Prezent în studioul Orange Sport după cea de-a doua semifinală din Cupa României, Iulian Miu a vorbit despre comparaţia dintre Corvinul şi Steaua cu privire la situaţia dreptului de promovare în prima ligă.

”Eu sper că se va face acea formă de organizare prin care Steaua să aibă drept de promovare. Nu ştiu dacă obţinem dreptul de promovare (n.r. pentru sezoul următor). Timp este. 

Eu câteodată sunt atât de mic şi de neajutorat şi nu depinde de mine, sunt alţi oameni care trebuie să decidă asta. E greu să spun eu ce se poate întâmpla. S-ar putea să fie discuţii despre care eu să nu ştiu.

Dacă ar fi după mine, aş vrea să promovăm, dar eu sper să se obţină. Timp este suficient pentru a se face demersuri in acest sens”, a declarat oficialul Stelei, Miu, la Orange Sport.

În sezonul actual, CSA Steaua a ratat calificarea în play-off, astfel că se concentrează doar pe meciurile din play-out. Rămâne de văzut ce va fi în sezonul viitor.

Ioan Andone a oferit detalii cu privire la situaţia actuală de la Corvinul Hunedoara

”La anul, Corvinul va avea drept de promovare. Societatea e pregătită, actele sunt făcute, totul e în regulă. Va fi echipa judeţului Hunedoara. Va fi o echipă de judeţ. Toată dragostea se transmite spre Corvinul. E un club sănătos, cu salariile la zi. Bugetul la Corvinul e cât costă doi-trei jucători de la CFR.

Cum se poate face performanţă în România din Liga 2, fără drept de promovare 

Corvinul va fi o echipă de români, în centrul oraşului, cu un stadion acoperit, cu 10.000 de locuri. În semifinale se joacă un singur meci şi îl jucăm acasă, la Hunedoara, iar finala la Sibiu.

Corvinul nu are drept de promovare si se poate pregăti pentru Cupă. Ei abia au promovat, sunt de vreo şase luni în Liga 2. Au venit la meci şi oameni din Alba Iulia, Reghin. Bine, au venit pentru CFR, dar să vadă şi Hunedoara. Voluntariul şi FCU Craiova se gândesc la evitarea retrogradării”, afirma Ioan Andone, pentru Orange Sport, după ce Corvinul o umilea pe CFR Cluj, în sferturile Cupei României.

Afla mai multe despre: steauacupa romanieiiulian miuliga 2cupa romaniei 

viewscnt
Articole similare