Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mutare bombă în Superligă! Marius Şumudică, dorit de Adrian Mititelu la Craiova. Condiţia pusă de antrenor

Mutare bombă în Superligă! Marius Şumudică, dorit de Adrian Mititelu la Craiova. Condiţia pusă de antrenor

Superliga

Comentarii

Nicolae Dică a fost demis de la FC U Craiova 1948 după eşecul de la Ploieşti contra Petrolului, scor 3-4. Fostul antrenor al FCSB-ului a rezistat doar cinci etape pe banca oltenilor, perioadă în care a adunat două victorii şi a înregistrat trei eşecuri.

Adrian Mititelu s-a reorientat repede şi a încept deja să îi caute înlocuitor lui Dică. Conform Prosport, Marius Şumudică ar putea să preia banca tehnică a formaţiei din Bănie. Aceeaşi sursă relatează că, mutarea se poate realiza doar în cazul în care fostului antrenor al Astrei i se va permite să vină la Craiova cu toţi componenţii staff-ului său. Acest lucru ar însemna ca Dan Vasilică, unul dintre cei mai vechi oameni din cadrul clubului patronat de Adrian Mititelu.

În Superligă, ca antrenor, azi eşti, mâine nu mai eşti!

Aşadar, prin demiterea lui Dică, Superliga a ajuns la cinci schimbări de antrenori în startul sezonului. Mai exact, şase etape incomplete, cu 39 de partide jucate (înainte de Botoşani-Oţelul).

Iată modificările de antrenori produse în acest start de sezon:

  • la Rapid: a plecat Adrian Mutu la Neftchi Baku  --- a venit Cristiano Bergodi (înainte etapa 1)
  • la Universitatea Craiova: a fost demis Eugen Neagoe --- a venit Laurenţiu Reghecampf (după etapa 3)
  • la FC Botoşani: mandatul lui Marius Croitoru a luat sfârşit --- patronul Valeriu Iftime îi caută  înlocuitor (după etapa 5)
  • la FCU Craiova: interimatul lui Florin Drăgan a luat sfârşit --- a venit Nicolae Dică (după etapa 1)
  • tot la FCU Craiova: Nicolae Dică a fost demis --- patronul Adrian Mititelu îi caută înlocuitor (după etapa 6).

Iată ce spunea studiul specialiştilor de la CIES Observatory, în urmă cu câteva luni:

CIES a analizat 850 de formaţii, din 60 de campionate ale lumii, iar Superliga României se află pe primul loc în topul antrenorilor care au rezistat cel mai puţin pe băncile tehnice.

Mai exact, antrenori demişi în acest sezon au strâns, în medie, 24,6% din totalul meciurilor, până să părăsească ”corabia”. Semn că patronii din Superligă îşi pierd răbdarea foarte repede, iar schimbările la banca tehnică se produc timpuriu.

În urma analizei, Superliga este pe locul 24 în lume, cu un procentaj de 62,5% antrenori schimbaţi, fiind foarte aproape de media celor 60 de campionate analizate - 57,3%.

Aşadar, ca număr de antrenori schimbaţi, Superliga nu iese din tipare, însă atunci când se produc aceste modificări, antrenorii n-apucă prea multe duşuri.

 

Afla mai multe despre: fc u craiovamititeluşumudică 

viewscnt
Articole similare