Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Naomi Osaka nu vrea să mai meargă la Wimbledon: "Mă afectează această decizie din punct de vedere psihic"

Naomi Osaka nu vrea să mai meargă la Wimbledon: "Mă afectează această decizie din punct de vedere psihic"

Tenis

Comentarii

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka (38 WTA) a declarat că nu este sigură dacă va mai participa la turneele pe iarbă din acest sezon, după ce autorităţile sportive au decis să nu puncteze participanţii la Wimbledon în contextul interzicerii participării la turneu a sportivilor ruşi şi belaruşi.

ATP şi WTA au anunţat vineri că nu vor acorda puncte la ediţia 2022 de la Wimbledon dacă turneul londonez de Mare Şlem va menţine excluderea jucătorilor ruşi şi belaruşi din cauza războiului din Ucraina.

"Dacă nimic nu se schimbă, cu un regret uriaş, nu vedem altă posibilitate decât să retragem punctele ATP la Wimbledon pentru ediţia 2022", a anunţat ATP într-un comunicat.

WTA a indicat la rândul său, după câteva minute, că "a luat decizia dificilă de a nu atribui puncte WTA la Wimbledon în acest an".

Pe 20 aprilie, jucătorii ruşi şi belaruşi au fost excluşi de la ediţia 2022 a turneului de la Wimbledon, ca răspuns la invadarea Ucrainei, au anunţat organizatorii competiţiei din capitala Marii Britanii.

"Aş spune că această decizie mă afectează mental într-un anumit fel. Nu ştiu 100% dacă voi merge acolo. Aş merge eventual doar pentru a căpăta mai multă experienţă pe iarbă, dar totuşi nu aş avea nicio motivaţie să joc fără puncte, să văd că degeaba joc căci nu pot urca în clasamentul WTA'', a spus Osaka.

Afla mai multe despre: osaka 

viewscnt
Articole similare