You are here:

Naţionala României, la un pas să îl piardă pe Umit Akdag! Daniel Pancu recunoaşte: ”E foarte legat de Turcia”

Naţionala României, la un pas să îl piardă pe Umit Akdag! Daniel Pancu recunoaşte: ”E foarte legat de Turcia”

Fotbal internațional

Comentarii

Umit Akdag (20 de ani) a fost titular în acest weekend în Ligue 1, prima ligă a Franţei.

Pancu, despre situaţuia lui Umit Akdag

Românul Umit Akdag (20 de ani) a debutat pentru Toulouse în înfrângerea cu Brest, scor 0-2, din etapa cu numărul 5 din Ligue 1.

Daniel Pancu a avut doar cuvinte de laudă pentru tânărul jucător: ”Umit e un fotbalist fantastic, nu exagerez deloc! Eu nici nu mă mir că a ajuns să joace în Ligue 1, era deja pregătit de ceva timp pentru meciuri în Big five!”.

”E un fundaş central cu un fizic senzaţional, e tehnic, e puternic şi e rapid. Mie mi l-a pomenit prima oară secundul meu, Răzvan Rotaru. Am mers să-l văd la Goztepe, unde juca atunci, şi mi-a plăcut din prima. Bine, e un fotbalist care n-are cum să nu-ţi placă. Era titular deşi e foarte greu să joci la 20 de ani în liga a doua turcă într-o echipă care luptă pentru promovare”, a mai spus Pancu pentru fanatik.ro.

Turcia sau România? 

Născut la Bucureşti din părinţi turci, Umit Akdag are ambele cetăţenii, astfel că îşi poate alege pentru ce ţară să evolueze la nivel internaţional. 

Umit Akdag a fost convocat pentru prima dată la naţionala U21 a României în urmă cu un an, de către selecţionerul Daniel Pancu. Fotbalistul se află şi acum pe lista preliminară a stranierilor, pentru cele două meciuri din octombrie, din calificările pentru EURO 2025.

”Părerea mea este că Umit e şi acum un jucător bun de convocat la naţionala mare, însă nu poate fi decizia mea şi oricum nu ştiu ce ar alege el. E foarte legat de Turcia, nu ştiu dacă ar accepta o convocare în naţionala de seniori a României”. 

Selecţionerul a evitat să-l preseze cu ce va alege pe viitor, Turcia sau România: ”O singură dată am adus în discuţie subiectul alegerii între România şi Turcia. Mi-a spus că acum are ambiţia să ne calificăm la Campionatul European cu naţionala de tineret şi că va vedea mai târziu cum va proceda. Părinţii lui sunt turci amândoi. Băiatul s-a născut în Bucureşti, unde a locuit până la unsprezece ani”.

  • 800.000 de euro este cota lui Umit Akdag conform site-ului de specialitate Transfermarkt.com

Afla mai multe despre: umit akdagnaţionala românieiturcia 

viewscnt
Articole similare