Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

NEWS ALERT | Două variante prin care se poate duce la bun sfârşit acest sezon competiţional. Cum se poate decide titlul în Liga 1

NEWS ALERT | Două variante prin care se poate duce la bun sfârşit acest sezon competiţional. Cum se poate decide titlul în Liga 1

Fotbal

Comentarii

Astăzi, oficialii Federaţiei Române de Fotbal, Ligii Profesioniste de Fotbal, cluburile din Liga 1 şi sindicatele jucătorilor au căzut de acord cu două scenarii prin care se pot repune în funcţiune competiţiile din România.

Zilele acestea, au apărut tot mai multe informaţii care anunţau falimentul echipelor de club din Liga 1, din cauza faptului că echipele nu vor mai primi banii din partea firmelor care deţin drepturile TV şi că vor intra în incapacitatea de plăţi, atât către jucători şi staff, cât şi către colaboratori. Automat, ar fi însemnat falimentul. Este exclus un astfel de deznodământ! La finalul şedinţei de astăzi, toate părţile au căzut de acord că Liga 1 poate merge mai departe, printr-o modalitate sau alta.

Iată cele două variante agreate de marea majoritate:

1. Antrenamentele să fie reluate pe 16 aprilie.

  • E o recomandare din partea conducătorilor din fotbal, cine nu o respectă îşi asumă riscurile. Decretul prezidenţial privind starea de urgenţă a interzis activităţile care impun apropierea oamenilor la mai puţin de un metru unul de altul, deci antrenamentele până la anularea stării de urgenţă ar însemna doar alergări, fără jocuri care să implice mai mulţi fotbalişti.
  • Campionatul ar fi reluat pe 16 mai, cu ultimele opt etape din play-off disputate în regimul normal
  • Semifinalele Cupei ar mai avea o singură manşă, nu două, aşa cum era prevăzut.
  • Defectul acestui plan: din play-out ar trebui disputate patru etape în luna iulie, în condiţiile în care contractele celor mai mulţi fotbalişti expiră la 30 iunie!

 

2. Campionatul să fie repornit pe 13 iunie.

  • Meciurile rămase din play-off ar fi disputate doar într-o manşă, nu tur-retur, cum e programul.
  • Liga a doua ar fi împărţită şi ea în play-off şi play-out: opt echipe în turneul pentru promovare, celelalte în turneul pentru salvare. Cu meciuri într-o singură manşă, de asemenea.
  • Liga a 3-a ar avea şi ea play-off şi play-out, cu seriile rupte cu câte opt echipe în fiecare turneu.
  • Oficialii din fotbal au mai luat în calcul şi alte date, 19 mai şi 26 mai, dar sunt mai greu de folosit. Liga 1 ar fi, oricum, oprită între 1 şi 9 iunie pentru disputarea barajelor de calificare la Euro 2021. Naţionala va juca atunci împotriva Islandei în semifinală şi contra Bulgariei sau a Ungariei în finală.

Ambele variante pot pica dacă situaţia din România, în contextul pandemiei de coronavirus, nu se va ameliora, iar reprezentaţii statului nu vor ridica suspendarea tuturor evenimentelor sportive. Planurile sunt realizate pentru a fi aplicate cu prima ocazie în care legea o permite, iar sănătatea celor implicaţi nu va fi în vreun fel pusă în pericol.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare