Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

NEWS ALERT | Mihai Pintilii nu a scăpat. Lucian Burchel s-a ţinut de cuvânt. Ce pedeapsă a primit antrenorul FCSB

NEWS ALERT | Mihai Pintilii nu a scăpat. Lucian Burchel s-a ţinut de cuvânt. Ce pedeapsă a primit antrenorul FCSB

FCSB

Comentarii

Reclamat la Comisia de Disciplină a FRF de Lucian Burchel, Mihai Pintilii, antrenor de facto al celor de la FCSB, a primit o pedeapsă dură.

NEWS ALERT | Mihai Pintilii nu a scăpat. Lucian Burchel s-a ţinut de cuvânt. Ce pedeapsă a primit antrenorul FCSB

Mihai Pintilii (38 de ani) a devenit ”principal” la FCSB după despărţirea roş-albaştrilor de Nicolae Dică (42 de ani). Totuşi, în acte, antrenor principal la FCSB este Leo Strizu (55 de ani), asta pentru că Pintilii nu deţine licenţă de antrenor.

Din acest motiv, Lucian Burchel, şeful Şcolii de Antrenori din România, a sesizat Comisia de Disciplină din cadrul FRF, după ce a subliniat că ceea ce se întâmplă la FCSB este ”anormal”.

Comisia de Disciplină analizat speţa şi a dat verdictul: Pintilii va fi suspendat patru meciuri, anunţă gsp.ro. 

Lucian Burchel l-a reclamat pe Mihai Pintilii la Comisii

”Mihai Pintilii e un antrenor cu potenţial şi arată lucrul ăsta, dar are doar potenţial de antrenor. La potenţialul ăsta trebuie ca, prin studii şi calificări, să adauge cunoştinţe şi experienţă. Ăsta e procesul: studiem, punem în practică ce am învăţat, apoi dobândim experienţă.

Mihai şi-a pierdut controlul aseară! A arătat că nu-şi poate controla emoţiile. Echipa condusă de Leo Strizu a câştigat, e important pentru FCSB. Nu pot comenta ce spune un delegat, la emoţii. Asemenea lucruri nu mă ating.

Cu aceste declaraţii, Pintilii şi-a făcut foarte mult rău. Vorbeşte în necunoştinţă de cauză. Consideră că, dacă se vehiculează numele lui, este şi urmărit, ceea ce nu este adevărat. El a fost ajutat de FRF, să obţină o calificare. În doi ani va dobândi o calificare de antrenori, la intervenţia FRF.

Având în vedere calitatea lui la FCSB şi faptul că a vorbit în numele clubului, declaraţiile reprezintă un subiect pentru Comisia de Disciplină. Ambele părţi sunt analizate la un astfel de moment. Leo Strizu trebuie să susţină conferinţele de presă, conform regulamentului. Doar antrenorul principal poate vorbi! Dar şi clubul e responsabil, nu doar Pintilii.

Discutăm cu juriştii noştri, să vedem ce există la regulament cu privire la stagiul de pregătire şi la antrenamente în cazul antrenorilor. Pintilii trebuie să respecte legea şi să-şi ia licenţa PRO. El nu are voie să se rupă de legislaţia din România. Dar nu Pintilii este principalul vinovat, ci clubul FCSB. Pintilii şi FCSB pot ajunge la Comisia de Disciplină, vom vedea", a spus Lucian Burchel, la finalul lunii ianuarie.

"Nimeni nu ştie ce a păţit". Prin ce a trecut Andrea Compagno la FCSB înainte de victoria cu FC Argeş | EXCLUSIV

Afla mai multe despre: mihai pintiliifcsblucian burchel 

viewscnt
Articole similare