Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Noul patron din Liga 1, contracte de 30 de milioane de euro cu autorităţile din Craiova: ”Am nişte firme care au cifre de afaceri mari, sunt un om serios”

Noul patron din Liga 1, contracte de 30 de milioane de euro cu autorităţile din Craiova: ”Am nişte firme care au cifre de afaceri mari, sunt un om serios”

Superliga

Comentarii

Florin Dobrescu, misteriosul om de afaceri care a preluat-o pe Academica Clinceni, a ţinut să demonteze câteva dintre zvonurile care circulă despre el.

Academica Clinceni, o echipă aflată într-o situaţie financiar critică, a reuşit să atragă un investitor care să salveze clubul. O mutare atipică pentru fotbalul românesc, unde branduri mult mai mari se chinuie de ani de zile să-şi găsească salvarea în buzunarul vreunui om de afaceri generos.

Cel care a acceptat să o salveze pe Academica este Florin Dobrescu, un om de afaceri despre care nu se ştiu prea multe detalii. Site-ul lumeapolitica.ro scrie că acesta ar fi un abonat al contractelor cu statul.

Cum a ajuns misteriosul Florin Dobrescu să investească la Academica Clinceni

În vârstă de 32 de ani, Florin Dobrescu spune că a decis să investească la Clinceni deoarece este foarte bun prieten cu băiatul primarului din localitate.

Tânărul om de afaceri susţine că primii bani pe care i-a virat au fost 15.000 de euro, pe care noua conducere a clubului a ales să-i ofere drept prime pentru victoria cu Dinamo. Banii au fost oferiţi sub formă de împrumut:

„Numele meu e Florin Dobrescu, asta e adevărat. Sunt doar un prieten al domnilor Sabin (n.r. Ilie) şi Augustin (n.r. Călin). Sunt prieten şi cu Vali (n.r. Budeanu), fiul primarului.

Am zis să îi motivez, să îl ajut pe primar, că echipa trecea printr-un moment greu. Am fost pe acolo, pe la jucători, mi-au arătat baza, am vorbit cu ei, dar numai din prietenie.

Dacă am dat 15.000 de euro? Da, am împrumutat clubul cu 15.000 de euro! Există un contract între noi. Că ei au ales să dea prime sau ce au făcut cu ei, nu e treaba mea”, a declarat Florin Dobrescu pentru ProSport.

Florin Dobrescu, contracte de 30 de milioane de euro cu Primăria Craiova

Printre altele, cei de la lumeapolitica.ro scriu că firmele lui Florin Dobrescu au câştigat mai multe contracte cu statul. De exemplu, Thermal Pipes Solutions, una dintre companiile pe care le deţine, a reuşit să câştige două contracte pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă din Craiova.

Valoarea totală a celor două contracte este de 30 de milioane de euro şi banii vor fi plătiţi din conturile Companiei de Apă Oltenia, care este controlată de Consiliul Local Craiova.

Florin Dobrescu recunoaşte că a câştigat cele două licitaţii, dar neagă varianta care susţine că este în relaţii bune cu primarul Lia Olguţa Vasilescu şi că aceasta l-ar fi ajutat în vreun fel cu cele două contracte:

”Am nişte firme care au cifre de afaceri mari, sunt un om serios. Sumele care au apărut în articol (n.r. 30 de milioane de euro) sunt reale, cifrele sunt publice, nu asta e problema.

Ce legătură avea doamna primar Lia Olguţa Vasilescu? Ea nici nu făcea parte din acea comisie de licitaţie, din câte ţin minte. În plus, am impresia că la prima licitaţie nu a câştigat nimeni dintre toţi cei care am fost, abia la a doua. Dar astea sunt alte detalii...

Sunt un om onest. Toate contractele sunt verificate, de la Bucureşti, de la Bruxelles, de ANAF, de OLAF, nu sunt făcute pe marginea şanţului”, a mai spus Florin Dobrescu pentru ProSport.

Afla mai multe despre: dobrescu 

viewscnt
Articole similare