Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Novak Djokovic s-a plâns la revenirea în circuit: "M-am prăbuşit fizic, nu mă puteam mişca"

Novak Djokovic s-a plâns la revenirea în circuit: "M-am prăbuşit fizic, nu mă puteam mişca"

Tenis

Comentarii

Tenismenul sârb, Novak Djokovic s-a plâns de condiţia fizică precară în care se află la începutul sezonului de zgură, dar a refuzat să spună dacă regretă vreuna dintre deciziile pe care le-a luat şi care l-au privat de multe competiţii în acest an.

"Vreau să îl felicit pe Alejandro. El a reuşit să găsească un ritm mai bun în primele două seturi. Am fost în corzi tot meciul, încercând să revin tot timpul. Am avut şanse pe care nu le-am fructificat, dar el ar fi putut câştiga acest meci în două seturi. În setul al treilea, m-am prăbuşit fizic complet. Nu mă puteam mişca. (n.r. - despre ce ar face diferit dacă ar putea să înceapă din nou acest an) Nu am de gând să vorbesc cu <dacă> sau <dar>.

Situaţia este cea care este. Evident, este dezamăgitor să pierzi un meci şi să te simţi astfel pe teren. Dar, din nou, nu am de gând să mă opresc aici. Voi face tot ce pot pentru a fi în cea mai bună formă la Roland Garros. Acesta este marele obiectiv al sezonului pe zgură. Ştiam că îmi va lua ceva timp să mă simt bine pe zgură. Întotdeauna a fost aşa din punct de vedere istoric. Nu am jucat niciodată foarte bine în turneele de deschidere ale sezonului pe zgură. (n.r. - dacă e dezamăgit sau crede că situaţia e una normală după tot ce s-a întâmplat) Bineînţeles că sunt dezamăgit. Nu ne place să pierdem, suntem sportivi profesionişti. Şi nu mi-a plăcut cum m-am simţit din punct de vedere fizic în cel de-al treilea set.

Am rămas fără carburant. Nu am putut să lupt cu adevărat cu el în schimburile lungi de mingi. Iar dacă nu-ţi simţi picioarele pe zgură, este o misiune imposibilă. Aşa că nu-mi place sentimentul pe care l-am avut în setul al treilea, dar voi analiza cu echipa mea de ce a fost aşa şi sper ca săptămâna viitoare să fie mai bine, la Belgrad", a declarat Djokovic, potrivit lequipe.fr.

Tenismenul Novak Djokovic, locul I ATP, a fost eliminat, marţi, în turul al doilea al turneului Masters 1.000 de la Monte-Carlo, în care a fost direct acceptat.

El a fost învins, cu scorul de 6-3, 6-7 (5), 6-1, de spaniolul Alejandro Davidovich Fokina, locul 46 mondial, după un meci care a durat o oră şi minute.

Cu puţine meciuri disputate în acest an şi cu 51 de erori neforţate, liderul mondial a arătat un joc departe de evoluţiile cu care domina tenisul masculin în 2021, dar a luptat cu ardoare pentru fiecare minge, în partida din Principatul Monaco.

În setul secund, Djokovic a fost condus cu 6-3, 3-0, apoi cu 6-3, 4-2, dar a revenit şi a trimis setul în tie-break, în care a ieşit din nou dintr-o situaţie dificilă, la 2-4, pentru a egala scorul pe tabelă.

În decisiv, Fokina a avut 2-0, moment în care la care a ratat trei mingi de dublu break. Nu a mai ratat şansa la 3-1 şi a fost de neoprit până la final, impunându-se două aproape trei ore de joc.

Fokina va evolua în optimi cu învingătorul dintre britanicul Daniel Evans, locul 27 ATP, şi belgianul David Goffin, locul 47 ATP.

Novak Djokovic a fost protagonistul unui mare scandal la Australian Open, după ce a intrat în ţara de la Antipozi fără a fi vaccinat. El a fost expulzat din Australia şi a început sezonul 2022 abia în februarie, la Dubai, unde a fost eliminat în sferturile de finală, de cehul Jiri Vesely. Acestea au fost singurele trei meciuri disputate de sârb în 2021 înainte de a merge în principat. 

Djokovic a ratat apoi turneele masters de la Indian Wells şi Miami, tot din motive de vaccinare, în condiţiile în care autorităţile americane au interzis intrarea în SUA persoanelor care nu au primit serul anti-Covid-19.

 

Afla mai multe despre: novak djokovic 

viewscnt
Articole similare