Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Nu e glumă! Shrek a existat în realitate. Imagini de colecţie cu adevăratul căpcăun şi cum s-a ajuns la desenele animate

Nu e glumă! Shrek a existat în realitate. Imagini de colecţie cu adevăratul căpcăun şi cum s-a ajuns la desenele animategalerie foto

Alte sporturi

Comentarii

Celebrul Shrek, unul dintre cele mai iubite personaje din desenele animate, a existat şi în realitate! Chiar dacă pare o glumă, iată că eroul multor copii a fost inspirat după povestea unui fost luptător de wrestling.

Căpcăunul Shrek a existat în realitate! Imagini inedite cu Maurice Tillet, fost luptător de wrestling

Concret, este vorba despre Maurice Tillet (1903-1954), un fost luptător de wrestling francez. Sportivul s-a născut în Rusia, în anul 1903, dar după ce Vladimir Lenin a preluat puterea, Maurice împreună cu familia sa s-au stabilit în Franţa. Odată ajuns în Hexagon, cariera sa fulminantă în lumea luptelor avea să înceapă.

De asemenea, interesant este faptul că, în copilărie, micuţul Maurice avea un chip angelic, iar toată familia era impresionată de frumuseţea acestuia. Din păcate pentru el, odată cu vârsta de 17 ani, extremităţile corpului său au început să se umfle, iar aspectul său devenea din ce în ce mai monstruos. Micuţul Maurice, care acum se pregătea de viaţa de adult, fusese diagnosticat cu acromegalie.

Totuşi, francezul şi-a folosit aspectul în avantajul său, iar datorită luptelor sale foarte bune, publicul a început să-l iubească. Tot mai mulţi fani veneau la luptele lui Maurice pentru a-l observa îndeaproape. Luptătorul a decedat în 1954 din cauza unor complicaţii cardiace. Mulţi experţi din domeniul animaţiei au concluzionat că personajul principal al seriei Shrek a fost inspirat după Maurice Tillet, iar în galeria foto de mai jos se pot observa asemănările izbitoare.

Ce este acromegalia, boala de care suferea „Shrek” din realitate

Acromegalia e o disfuncţie endocrină care apare în hipersecreţia hormonului de creştere. Este vorba despre hormonul somatotrop (STH).

Această boală apare dupa pubertate. Se caracterizează printr-o mărire exagerată a extremităţilor mâinilor, picioarelor, dar şi printr-o creştere exagerată a oaselor feţei, în special a mandibulei, şi a viscerelor (ficat, inimă, rinichi). De asemenea, persoanele care au acromegalie suferă de îngroşarea buzelor şi a limbii. În ciuda acestui aspect ostil, intelectul persoanelor cu acromegalie nu este afectat.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: shrekcapcaundesene animate 

viewscnt
Articole similare