You are here:

O companie uriaşă a renăscut un club de mare tradiţie din fotbalul românesc. Echipa are din nou probleme financiare şi cere sprijinul politicului

O companie uriaşă a renăscut un club de mare tradiţie din fotbalul românesc. Echipa are din nou probleme financiare şi cere sprijinul politicului

Superliga

Comentarii

Octavian Grigore, una dintre "Legendele Superligii", a vorbit despre regretul pe care îl are în privinţa colaborării din trecut dintre clubul său de suflet, Petrolul, şi compania Veolia, care a contribuit la renaşterea echipei ploieştene.

"Am un mare regret faţă de colaborarea cu Veolia, pentru că a fost o societate care ne-a ajutat foarte mult. Datorită ei, cu tot sprijinul financiar, Petrolul a urcat treptat şi a ajuns din nou în prima ligă.

Petrolul are nevoie de ajutorul comunităţii, pentru că acest club aparţine inclusiv politicienilor. Nu vreau să intru în discuţii despre politică, dar mi-aş dori mai multă implicare din partea lor.

Noi cei care am făcut istorie pentru Petrolul ar trebui să fim mai respectaţi şi mai ajutaţi, pentru că Petrolul a fost unul dintre pilonii de bază prin care judeţul Prahova s-a mândrit" , a spus Octavian Grigore la Orange Sport.

Veolia s-a alăturat clubului Petrolul într-un moment extrem de dificil, când ploieştenii se aflau în Liga a IV-a. În urma acestui parteneriat, compania şi-a propus să o readucă pe Petrolul în elita fotbalului românesc, asigurând stabilitate financiară şi expertiză pentru dezvoltarea unui proiect sustenabil.

La patru ani de la startul colaborării, în 2021, când Petrolul a ajuns în liga secundă, Veolia a încheiat finanţarea şi a rămas doar sponsor principal al clubului ploieştean.

Veolia, companie care furnizează servicii de energie şi de alimentare cu apă potabilă, a ajutat clubul Petrolul într-o perioadă foarte dificilă în care acesta se confrunta cu grave probleme financiare.

Octavian Grigore a început fotbalul la centrul de copii şi juniori al Petrolului, în 1974. Fostul fundaş central a debutat pentru echipa de seniori a ploieştenilor, în anul 1981, la doar 17 ani, într-un meci din liga a doua, cu Metalul Plopeni, partidă în care a şi reuşit să marcheze.

În cariera sa, Octavian Grigore a jucat doar la Petrolul, până în anul 2000, când s-a retras, bifând peste 500 de meciuri oficiale în primele două ligi şi în Cupa României. Imediat după încheierea carierei de fotbalist, Octavian Grigore a trecut instant pe banca tehnică.

În CV-ul său de antrenor se regăsesc cluburi importante din istoria fotbalului românesc, precum, Unirea Urziceni, Astra Giurgiu, CFR Timişoara şi chiar clubul de suflet, Petrolul Ploieşti.

Afla mai multe despre: veoliapetrolul 

viewscnt
Articole similare