Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O nouă arenă în Craiova. Va costa mai mult decât ”Ion Oblemenco”. A fost aprobat studiul de fezabilitate. Imagini spectaculoase

O nouă arenă în Craiova. Va costa mai mult decât ”Ion Oblemenco”. A fost aprobat studiul de fezabilitate. Imagini spectaculoasegalerie foto

Special

Comentarii

O arenă mai scumpă decât ”Ion Oblemenco” va fi construită în Craiova. Va costa 75 de milioane de euro

În Craiova urmează să fie construită o nouă arenă, de 75 de milioane de euro, în locul pe care acum se află Stadionul Tineretului.

Craiovenii vor beneficia de o nouă arenă ultramodernă, pe lângă stadionul ”Ion Oblemenco”, stadionul de atletism şi Sala Polivalentă.

Arenă de 75 de milioane de euro la Craiova. Studiul de fezabilitate a fost terminat

Publicaţia Gazeta de Sud scrie că este gata studiul de fezabilitate pentru complextul sportiv care se va construi în locul Stadionului Tineretului.

Noua arenă va avea 6.000 de locuri şi va costa în total nu mai puţin de 75 de milioane de euro. Mai mult decât stadion ”Ion Oblemenco”, cel care a avut nevoie de o investiţie de 55 de milioane de euro.

Sala va veni şi cu o premieră pentru România: va găzdui primul velodrom acoperit din România. Acesta va fi omologat la nivel internaţional, astfel că va putea găzdui competiţii importante.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO CU NOUA ARENĂ DIN CRAIOVA!

De asemenea, sala va cuprinde şi o arenă de atletism, care şi ea a fost gândită pentru omologarea internaţională.

”Se doreşte realizarea unei clădiri multifuncţionale care să cuprindă arenă de atletism şi velodrom, omologată în vederea desfăşurării de competiţii internaţionale pentru atletism şi ciclism, investiţie modernă şi utilă comunităţii locale.

Construcţia acestui complex sportiv la standarde internaţionale se va integra în infrastructura sportivă existentă, creând premisele pentru ca municipiul Craiova să devină o destinaţie sportivă internaţională“, se arată în referatul făcut de Direcţia Tehnică a Consiliului Judeţean Dolj şi citat de Gazeta de Sud.

Noua arenă va fi construită în locul Stadionului Tineretului - o legendă în sportul din România

Stadionul ”Tineretului” din Craiova este unul plin de istorie. El a fost inaugurat în anul 1933 şi lucrările de construcţie au durat nu mai puţin de 11 ani, deoarece complexul a fost ridicat pe un teren mocirlos.

La inaugurare a asistat regele Carol al II-lea, cel care a insistat pentru construcţia acestui complex sportiv. De altfel, este şi motivul pentru care acest stadion i-a purtat numele.

Stadionul ”Tineretului” a fost prima arenă pe care a jucat Universitatea Craiova. S-a mutat aici la înfiinţare, în 1948 şi a fost casa Ştiinţei până în 1967, când s-a mutat pe stadionul ”Central”.

Acum, când ar fi urmat să împlinească 90 de ani, el va fi demolat pentru a face loc arenei de 75 de milioane de euro.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: craiova 

viewscnt
Articole similare