Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un stadion legendar din România va fi demolat în acest an: ”MTS a înţeles ce vrem să facem”. A fost inaugurat în 1933

Un stadion legendar din România va fi demolat în acest an: ”MTS a înţeles ce vrem să facem”. A fost inaugurat în 1933galerie foto

Special

Comentarii

Un stadion legendar din România va fi demolat. Arena a fost construită cu aproape 90 de ani în urmă.

O arenă legendară a României, care a fost inaugurată în anul 1933, va fi demolată. Aici ar urma să fie construit un complex sportiv foarte modern, cu o investiţie estimată la 20 de milioane de euro.

Lucrările de construcţie ar trebui să înceapă în 2023, dar până atunci primăria vrea să demoleze clădirile vechi şi să lase terenul liber pentru viitorul complex.

Stadionul legendar al României care va fi demolat: ”Anul acesta terenul va fi liber de sarcini”

Stadionul ”Tineretului” din Craiova este unul plin de istorie. El a fost inaugurat în anul 1933 şi lucrările de construcţie au durat nu mai puţin de 11 ani, deoarece complexul a fost ridicat pe un teren mocirlos.

La inaugurare a asistat regele Carol al II-lea, cel care a insistat pentru construcţia acestui complex sportiv. De altfel, este şi motivul pentru care acest stadion i-a purtat numele.

Stadionul ”Tineretului” a fost prima arenă pe care a jucat Universitatea Craiova. S-a mutat aici la înfiinţare, în 1948 şi a fost casa Ştiinţei până în 1967, când s-a mutat pe stadionul ”Central”.

Acum, arena veche de aproape 90 de ani va fi demolată, scrie gds.ro. Consiliul Local Dolj a prins în noul buget banii necesari pentru ”curăţarea” terenului.

Autorităţile au alocat un milion de lei pentru demolarea contrucţiilor din cadrul complexului şi alţi 1.19 milioane de lei pentru studiul de fezabilitate.

Pentru demolare, este însă necesară o hotărâre de guvern, dar Mihail Neaţu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj, susţine că între timp vor fi puse la punct documentaţiile şi licitaţiile:

„Conform ultimelor discuţii cu reprezentanţii Ministerului Sportului, au fost întocmite documentaţiile pentru ordinul de ministru care va sta la baza hotărârii de guvern privind demolarea stadionului.

Complexul nu poate fi demolat fără această hotărâre, dar până atunci noi am dat înainte cu restul de documente.

Avem proiectarea demolarii, o să scoatem la licitaţie studiul de fezabilitate cu detaliile de execuţie, aşa că anul acesta terenul va deveni liber de sarcini“, a declarat Mihail Neaţu pentru gds.ro.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO CU VIITORUL COMPLEX!

În locul stadionului ”Tineretului” ar urma să fie construit un nou complex sportiv

În 2023, aici ar urma să înceapă lucrările pentru ridicarea unui nou complex sportiv. Investiţia este estimată la aproximativ 20 de milioane de euro şi banii ar urma să fie asiguraţi de Compania Naţională de Investiţii. De altfel, CNI a trecut deja acest obiectiv pe Lista de Sinteză.

”Cu detaliile de execuţie în spate, cu terenul degrevat de sarcini, va fi mult mai uşor pentru constructor. Cert este că lucrările pentru construirea complexului sportiv multifuncţional pe care îl dorim în locul stadionului ”Tineretului” pot demara anul viitor.

Este bine că cei de la minister au înţeles ceea ce vrem să facem, şi anume că nu vom schimba destinaţia bazei sportive.

Vom construi o arenă care va putea găzdui competiţii dedicate atât sporturilor individuale, precum ciclism, tenis, atletism, gimnastică sau scrimă, cât şi celor de echipă, cum ar fi fotbal, baschet, volei sau handbal”, a mai spus Mihail Neaţu.

Complexul sportiv ”Tineretului” a fost în ultimii 15 ani administrat de Ministerul Tineretului şi Sportului, dar Consiliul Judeţean Dolj a reuşit în vara lui 2021 să intre în posesia lui.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: stadionul tineretului 

viewscnt
Articole similare