Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O nouă decizie importantă luată de autorităţi în cazul Pogba. Ce s-a întâmplat cu prietenul din copilărie al mijlocaşului, reţinut încă din septembrie

O nouă decizie importantă luată de autorităţi în cazul Pogba. Ce s-a întâmplat cu prietenul din copilărie al mijlocaşului, reţinut încă din septembrie

Juventus

Comentarii

Un apropiat al lui Paul Pogba, inculpat în ancheta privind extorcarea fotbalistului de la Juventus, a fost eliberat, vineri, din arest preventiv, la o săptămână după eliberarea lui Mathias Pogba.

Un judecător de instrucţie parizian a admis cererea de eliberare formulată de avocatul lui Boubacar Camara, prieten din copilărie cu Paul Pogba, care fusese inculpat şi încarcerat în septembrie, potrivit unor surse aproapiate anchetei.

Procuratura s-a opus acestei cereri, dar nu l-a sesizat la timp pe primul preşedinte al Curţii de Apel din Paris, permiţând eliberarea, vineri seară, a lui Camara.

Totuşi, el va trebui să se prezinte în curând în faţa judecătorului de instrucţie, care va examina contestaţia procurorului. „Este un pas semnificativ în acest caz”, a comentat Saïd Harir, care îl apără pe Camara. „Am demonstrat că reţinerea clientului nostru nu mai era justificată, lucru pe care cei doi magistraţi de instrucţie l-au înţeles perfect”, a spus el.

La 23 decembrie, fratele fotbalistului, Mathias Pogba, inculpat în această anchetă pentru extorcare în grup organizat şi participare la o asociaţie criminală, fusese deja eliberat. Pe lângă Mathias Pogba şi Boubacar Camara, alte trei persoane au fost puse sub acuzare. Una dintre acestea a fost eliberată la începutul lunii decembrie.

Paul Pogba, în vârstă de 29 de ani, a denunţat tentative de extorcare între martie şi iulie 2022 în valoare de 13 milioane de euro. Însă faptele au ieşit la iveală abia după publicarea, pe 27 august, a unui videoclip enigmatic cu Mathias Pogba, el însuşi fotbalist profesionist de 32 de ani, care a promis „dezvăluiri” despre fratele său.

El a fost inculpat pentru extorcare de bani în grup organizat şi participare la un grup infracţional, fiind reţinut preventiv. Pentru faptele de răpire din noaptea de 19 spre 20 martie a fost plasat sub statutul mai favorabil de martor asistat.

Paul Pogba a declarat la prima audiere că a fost atras într-o capcană de prieteni din copilărie, ajutaţi de două persoane mascate şi înarmate. Aceştia l-au acuzat că nu i-a ajutat pe plan financiar şi i-ar fi pretins suma de 13 milioane de euro. Pogba susţine că ar fi plătit 100.000 de euro şi că l-ar fi recunoscut printre atacatori pe fratele său mai mare, Mathias. Ulterior Paul a spus, în faţa anchetatorilor,, că este posibil ca Mathias să fi fost ”pus sub presiune” de persoanele care doreau să îi ceară sume de bani.

Afla mai multe despre: pogba 

viewscnt
Articole similare