You are here:

Octavian Popescu, şansă fenomenală! Ce a scris în raport un scouter italian: ”Este un talent fantastic, este devastator”. Ce a spus despre un transfer la Juventus Torino

Octavian Popescu, şansă fenomenală! Ce a scris în raport un scouter italian: ”Este un talent fantastic, este devastator”. Ce a spus despre un transfer la Juventus Torino

Superliga

Comentarii

O parte din raportul lui Francesco Panfili, unul dintre scouterii care l-au urmărit pe tânărul Octavian Popescu, a fost publicat de Tuttosport. Panfili vorbeşte în termeni laudativi despre jucătorul FCSB-ului.

Octavian Popescu este tânărul care a atras cele mai multe priviri în acest sezon. Mijlocaşul de 18 ani a atras inclusiv priviri din străinătate şi scouterul Francesco Panfili i-a făcut portretul, în cadrul unui interviu pentru Tuttosport.

Raportul unui scouter italian despre Octavian Popescu: ”A fost dragoste la prima vedere”

Francesco Panfili a povestit cum a ajuns să-l observe pe Octavian Popescu, în contextul în care mijlocaşul FCSB-ului este un nume nou pe scena fotbalului românesc. Scouterul italian susţine că voia, de fapt, să-i urmărească pe Florinel Coman şi pe Dennis Man, dar imediat i-a sărit în ochi Octavian Popescu, despre care spune că are o mulţime de calităţi

”(n.r. Cum a ajuns să-l observe de Octavian Popescu) Campionatul românesc este în ascensiune şi este devine o trambulină pentru tinerii jucători interesanţi. Urmărindu-i pe Man şi Coman, de la FCSB, am dat de Popescu. A fost ”dragoste la prima vedere”: este un atacant cu mari calităţi”, a comentat Panfili pentru Tuttosport.

Francesco Panfili susţine că Octavian Popescu i-a adus aminte de Federico Chiesa în momentul în care l-a observat:
 
”(Cu cine ai asemăna acest talent din România?) Prima dată când l-am văzut că a marcat mi-a venit în minte un gol înscris de Federico Chiesa împotriva Speziei, când era la Fiorentina Primavera. Popescu îmi aduce foarte mult aminte de atacantul de la Juventus. Popescu este dreptaci ca şi Chiesa. Au în comun şi viteza de alergare. Mai ales acest român născut în 2002, ca şi jucătorul lui Juventus, are nevoie să pornească din bandă ca să-şi exprime tot potenţialul. Este abil în duelurile unu contra unu: flexibilitatea este marca sa din naştere. Îşi depăşeşte adversarul în viteză. Când schimbă ritmul mingea îi rămâne lipită de picior. Şutează la poartă cu o naturaleţe fantastică. În spaţiu deschis este devastator şi îmi aduce aminte şi de Gervinho”, a mai spus Panfili.

Scouterul Francesco Panfili, despre viitorul lui Octavian Popescu: ”Un talent fantastic”

În ultima perioadă a apărut informaţia cum că Octavian Popescu i-a încântat şi pe scouterii lui Juventus Torino. Francesco Panfili spune că mijlocaşul FCSB-ului are potenţial să devină un mare jucător în fotbalul mondial, însă mai are nevoie de timp pentru a-şi cizela calităţile.

Panfili susţine că un transfer al lui Octavian Popescu la Juventus Torino ar fi indicat doar dacă echipa italiană l-ar împrumuta ulterior la echipe mai mici, precum Sassuolo sau Cagliari. În schimb, l-ar vedea o afacere bună pentru echipe ca Napoli sau AC Milan:

”(n.r. că n-a marcat prea mult) Este un jucător mai mult de ultimă pasă. Are deja 6 assist-uri în campionat, de aici şi un gol. Este un talent fantastic, dar vorbim totuşi de un jucător născut în 2002. Popescu are potenţial de jucător de nivel înalt, dar are nevoie să mai crească. Pentru o echipă mare ca Juventus ar putea fi o bună afacere, dar într-o colaborare cu Sassuolo sau Cagliari (n.r. în sensul de a-l împrumuta). Dar cred că Popescu, în viitorul apropiat, ar putea fi mai ales un bun pariu pentru Napoli sau Milan”, a mai spus scouterul italian.

Afla mai multe despre: octavian popescu 

viewscnt
Articole similare