adplus-dvertising
You are here:

Ofertă şoc pentru Dan Petrescu după ce a fost dat afară de la CFR Cluj: ”Va fi noul antrenor!” ”Bursucul” merge la un club uriaş din Europa

Ofertă şoc pentru Dan Petrescu după ce a fost dat afară de la CFR Cluj: ”Va fi noul antrenor!” ”Bursucul” merge la un club uriaş din Europa

CFR Cluj

Comentarii

Dan Petrescu (52 de ani) a fost dat afară de la CFR Cluj după încă o înfrângere, 0-1 cu Poli Iaşi în Cupa României, dar "Bursucul" nu va sta mult timp fără echipă după ce-şi încheie conturile cu campioana României. Dan Petrescu e favorit să preia banca tehnică a lui Celtic, echipă din Scoţia cu care s-a confruntat deja de două ori în ultimii ani. "SuperDan" e dorit pe Celtic Park pentru a-l înlocui pe actualul tehnician, Neal Lennon.

Ofertă-şoc pentru Dan Petrescu după ce a fost dat afară de la CFR Cluj: "Va fi următorul antrenor de la Celtic!"

Aventura lui Dan Petrescu la CFR Cluj s-a încheiat după înfrângerea cu Poli Iaşi, 0-1 din Cupa României, şi după trei titluri la rând şi performanţe pe plan european, "Bursucul" va pleca de la echipă. Patronul Nelu Varga a confirmat despărţirea de "Bursuc", însă antrenorul se pare că nu va rămâne mult timp pe bară. Dan Petrescu va fi următorul antrenor al lui Celtic, susţin presa din Scoţia, care a făcut anunţul în noaptea în care Nelu Varga a confirmat că acesta va pleca din Gruia.

"Sursele mele din România şi din Glasgow mi-au spus că Dan Petrescu e următorul antrenor al lui Celtic!", se arată pe Twitter. Astfel, Dan Petrescu ar putea prinde mutarea carierei în fotbalul britanic, la care visează de când s-a apucat de antrenorat.

În urmă cu câteva săptămâni, s-a scris mult despre o posibilă plecare a lui Dan Petrescu la Al Nassr, în Arabia Saudită. Antrenorul urma să încaseze un salariu fabulos pentru doi ani de contract în zona Golfului.

Dan Petrescu a învins-o de două ori pe Celtic în ultimii ani, cu CFR Cluj, iar acum îi va lua, se pare, locul lui Neal Lennon. "Bursucul" şi Celtic s-au întâlnit în preliminariile Ligii Campionilor de anul trecut, când CFR a trecut de scoţieni cu scorul general de 5-4, după o victorie nebună pe Celtic Park. A doua întâlnire a avut loc în grupele Europa League, când CFR a câştigat în Gruia cu 2-0 şi şi-a asigurat atunci calificarea în primăvara europeană.

Dan Petrescu, viitorul antrenor al lui Celtic. Nelu Varga are deja numele celui cu care vrea să-l înlocuiască

Nelu Varga, patronul CFR-ului, a anunţat oficial despărţirea de Dan Petrescu şi a spus că are deja numele celui cu care şi-ar dorit să-l înlocuiscă pe "Bursuc" pe banca tehnică a campioanei. Omul cu banii din Gruia îl vrea pe Adrian Mutu (41 de ani), însă e greu de crezut că selecţionerul naţionalei de tineret va lăsa postul de la FRF pentru a veni să antreneze CFR Cluj în condiţiile în care a calificat tricolorii U21 la EURO 2021 şi va merge la Olimpiadă.

Varga are încredere în Adrian Mutu: "Vom aduce rapid antrenor… Eu îl vreau pe Mutu, am încredere în Adi… dar vom vedea. Mai multe vom şti mâine, sperăm ca noaptea să fie un sfetnic bun pentru viitorul lui CFR Cluj", a spus Varga, în Fanatik.

Totuşi, moştenirea pe care o lasă Dan Petrescu în Gruia nu va fi una deloc uşoară pentru Adrian Mutu. Cu "SuperDan" la cârmă, CFR a câştigat trei titluri de campioană la rând, performanţă pe care n-o mai realizase cu niciun antrenor în istoria sa, şi a obţinut două calificări la rând în grupele Europa League. Mai mult, anul trecut, CFR a ajuns până în 16-imile de finală ale Europa League, unde a fost eliminată - fără să piardă -, de cea care avea să câştige trofeul, FC Sevilla.

  • 7 - şapte trofee a câştigat Dan Petrescu în întreaga carieră de antrenor
  • 2022 era anul în care, în mod normal, expira contractul "Bursucului" cu CFR Cluj
  • 13 echipe are în CV Dan Petrescu, iar Celtic poate fi a 14-a destinaţie pentru antrenor

viewscnt
Articole similare