You are here:

OFICIAL | Horaţiu Moldovan a fost prezentat la noua echipă! A lăsat-o pe Atletico Madrid şi a semnat în Italia: termenii înţelegerii

OFICIAL | Horaţiu Moldovan a fost prezentat la noua echipă! A lăsat-o pe Atletico Madrid şi a semnat în Italia: termenii înţelegerii
Comentarii

Horaţiu Moldovan (26 de ani) a plecat după doar şapte luni de la Atletico Madrid. Portarul naţionalei României a semnat cu Sassuolo, echipa din Serie B care-şi doreşte promovarea n prima ligă, încă din acest sezon. Noul club a anunţat şi termenii înţelegerii.

Horaţiu Moldovan a plecat oficial de la Atletico Madrid! Echipa pe care a ales-o, după şapte luni pe banca de rezerve

Aventura lui Horaţiu Moldovan în LaLiga s-a încheiat. Atletico Madrid l-a cumpăra în ianuarie, de la Rapid Bucureşti, însă Oblak a fost de neclintit în poarta echipei din tradiţie din Spania. 

Deşi a apărat în meciurile de pregătire din vară ale lui Atletico Madrid, sub comanda lui Diego Simeone, Horaţiu Moldovan nu a mai dorit să aibă acelaşi statut, care l-a făcut să piardă şi locul de titular la echipa naţională a României, la EURO 2024. 

Vineri, US Sassuolo Calcio a anunţat că l-a transferat pe Horaţiu Moldovan, sub formă de împrumut cu dreptul de a-l cumpăra definitiv la finalul sezonului. 

Echipa italiană a amintit trecutul românului, la CFR Cluj, Hermannstadt, ACS Viitorul Târgu Jiu şi Ripensia Timişoara, dar şi perioada de ascensiune de la Rapid Bucureşti. 

De asemenea, de pe postul de portar al naţionalei, Sassuolo a furnizat şi o statistică interesantă despre Horaţiu Moldovan, care în preliminariile EURO 2024 a încasat doar patru goluri. 

Italienii au evidenţiat statistica de intervenţii salvatoare în poarta România. Cu 86%, românul a fost depăşit doar de Mike Maignan, cu 93%, într-un top al portarilor care au primit cel puţin 15 şuturi. 

Sassuolo a retrogradat în sezonul trecut din Serie A de pe penultimul loc, cu 30 de puncte, la şase puncte în spatele lui Empoli, ultima echipă care şi-a asigurat prezenţa în prima ligă italiană. 

Afla mai multe despre: horatiu moldovanhoratiu moldovan atletico madridhoratiu moldovan sassuolotransfer horatiu moldovan 

viewscnt
Articole similare