You are here:

OFICIAL | Thomas Muller s-a retras din naţionala Germaniei: ”Îmi iau rămas bun”. Anunţul legendarului campion mondial din 2014

OFICIAL | Thomas Muller s-a retras din naţionala Germaniei: ”Îmi iau rămas bun”. Anunţul legendarului campion mondial din 2014

EURO

Comentarii

Thomas Muller (34 de ani) s-a retras din cariera internaţională. Campionul mondial din 2014 nu va mai juca pentru naţionala Germaniei.

VIDEO | Muller şi-a anunţat retragerea din naţionala Germaniei. Legenda nemţilor

Thomas Muller şi-a anunţat, în mod oficial, retragerea de la echipa naţională a Germaniei, la câteva ore după finala EURO 2024.

Selecţionata Germaniei a fost eliminată de la Campionatul European în sferturi, de Spania, cea care avea să devină câştigătoarea competiţiei.

"După 131 de meciuri la echipa naţională şi 45 de goluri, îmi iau rămas bun. Când am jucat primul meu meci internaţional pentru echipa naţională a Germaniei, în urmă cu peste 14 ani, nu aş fi putut visa niciodată la toate acestea.

Întotdeauna m-a făcut foarte mândru să joc pentru ţara mea. Am sărbătorit împreună şi uneori am vărsat o lacrimă împreună", a declarat Muller, într-o declaraţie video în care îşi anunţă decizia.

În vârstă de 34 de ani, Thomas Muller a cucerit Campionatul Mondial din 2014 alături de naţionala Germaniei, pe care a reprezentat-o de 131 de ori şi în culorile căreia a marcat de 45 de ori.

Pentru reprezentativa ”Die Mannschaft”, atacantul lui Bayern a debutat în martie 2010, pe când avea doar 20 de ani. La doar trei luni distanţă de la acel moment, avea să se afle în lotul nemţilor pentru Cupa Mondială din Africa de Sud.

În total, Thomas Muller a jucat la opt turnee finale pentru naţionala Germaniei: patru de Campionat Mondial (2010, 2014, 2018 şi 2022) şi patru de Campionat European (2012, 2016, 2021, 2024). A marcat 10 goluri la Mondiale, dar la Europene - zero.

Acum, lui Muller i-a mai rămas să se concentreze pe cariera sa la nivelul echipei de club, Bayern Munchen, cu care mai are contract până în 2025.

Astfel, după retragerile lui Thomas Muller şi Toni Kroos din cariera internaţională, portarul Manuel Neuer a rămas singurul membru al echipei germane câştigătoare a Cupei Mondiale din 2014 încă implicat în echipa naţională.

Carismaticul atacant neamţ este al treilea cel mai selecţionat jucător din istoria naţionalei Germaniei, doar Lothar Matthaeus şi Miroslav Klose au jucat mai multe meciuri, şi al şaselea cel mai bun marcator german din toate timpurile.

Afla mai multe despre: euro 2024thomas mullergermania 

viewscnt
Articole similare