Donald Trump a încercat să cumpere drepturile asupra unui vaccin anticoronavirus, la care se lucrează acum în Germania. Însă preşedintele SUA a fost blocat de omul de afaceri Dietmar Hopp, nimeni altul decât patronul lui Hoffenheim şi cel care a fost înjurat de fanii lui Bayern, la meciul direct.
COVID-19 se răspândeşte în continuare cu foarte mare rapiditate şi face tot mai multe victime atât în Europa, dar şi în SUA şi în ţările din Asia. Guvernele mai multor ţări fac eforturi considerabile pentru a dezvolta un vaccin împotriva coronavirusului şi finanţează cercetarea cu sume importante. Una dintre firmele care lucrează la dezvoltarea unui vaccin anticoronavirus este CureVac, din Germania, unde acţionar majoritar este Dietmar Hopp, cu 80% din acţiuni, deţinute prin compania pe care o administrează, Tubingen. Recent, Dietmar Hopp a intrat în conflict cu preşedintele SUA, Donald Trump, scrie manager-magazin.de.
CureVac este aproape să dezvolte un vaccin anticoronavirus. Donald Trump a vrut să-l cumpere
Cercetătorii CureVac lucrează intens la dezvoltarea unui vaccin anticoronavirus şi sunt destul de aproape, potrivit informaţiilor din presa internaţională. Informaţiile au ajuns şi la Donald Trump, a cărui reacţie a stârnit însă multă furie. Potrivit presei internaţionale, Donald Trump a oferit un miliard de euro pentru a deţine drepturile exclusive asupra unui eventual vaccin. Setea de bani a preşedintelui SUA, care este şi un prosper om de afaceri, a stârnit multă furit în întreaga lume.
Dietmar Hopp, omul care l-a înfruntat pe Donald Trump, după ce a vrut să cumpere vaccinul anticoronavirus
Patronul lui Hoffenheim a fost vehement când a primit oferta de la Donald Trump. Dietmar Hopp n-a fost de acord să vândă drepturile exclusive asupra unui eventual vaccin anticoronavirus şi l-a acuzat pe preşedintele SUA de mult egoism: ”Dacă suntem capabili să dezvoltăm un vaccin eficient anticoronavirus, atunci trebuie să protejăm populaţia nu numai la nivel regional, ci la nivel mondial”, a declarat Dietmar Hopp.
- Aplicaţia Orange Sport este gratuită şi poate fi descărcată din Google Play şi App Store.
De altfel, Dietmar Hopp, prin compania CureVac, dezvoltă vaccinuri împotriva multor boli infecţioase din întreaga lume: ”Mă angajez să-mi protejez oamenii împotriva infecţiilor şi să tratez şi să vindec cât mai bine pacienţii din întreaga lume. De asmenea, intenţia mea este să creez infrastructură şi locuri de muncă în inovaţie, în Germania”, a mai spus Dietmar Hopp, citat de manager-magazin.de. Interesant este că diferenţa de 20% din acţiunile companiei CureVac este deţinută de Fundaţia Bill şi Melinda Gates, fondatorul Microsoft, dar şi un mare filantrop.
Intenţia lui Donald Trump de a cumpăra vaccinul anticoronavirus, criticată şi de guvernul Germaniei
Cercetările pentru vaccinul anticoronavirus sunt finanţate de guvernul german şi Heiko Maas, secretar de stat, a criticat şi el în termeni foarte duri intenţia preşedintelui SUA: ”Cercetătorii germani sunt lideri în dezvoltarea de medicamente şi vaccinuri, prin colaborări la nivel mondial. Nu putem permite altora să dobândească drepturile exclusive asupra cercetărilor. Vom învinge acest virus doar împreună, nu să fim unii împotriva celorlalţi”, a spus Heiko Mass.
Potrivit manager-magazin.de, Donald Trump n-a renunţat la idee şi s-a repliat rapid. În tentativa de a pune mâna pe un eventual vaccin antivirus, preşedintele SUA a început să le facă propuneri foarte consistente financiar cercetătorilor care lucrează la CureVac. Însă Dietmar Hopp a reuşit până acum să-i împiedice să plece în SUA.
Omul care lucrează la dezvoltarea unui vaccin anticoronavirus, hulit de fanii din Bundesliga
Meciul Hoffenheim - Bayern 0-6 a avut parte de evenimente nemaiîntâlnite. Fanii lui Bayern au protestat împotriva lui Dietmar Hopp, patornul lui Hoffe, şi l-au numit "fiu de căţea", moment în care meciul a fost întrerupt, iar ambele echipe s-au dus la vestiare. Imediat, antrenorul lui Bayern, Hans-Dieter Flick s-a dus la liderii galeriei şi i-a rugat să dea jos banner-ul.
Motivul pentru care fanii lui Bayern sunt împotriva conducătorului de la Hoffenheim este legat de regula "50+1" din Bundesliga, care spune că un investitor nu poate să deţină mai mult de 49% din acţiunile unui club. De această regulă au fost scutite echipe precum Wolfsburg sau Bayer Leverkusen, iar Hoffenheim şi RB Leipzig au reuşit să "fenteze", mai mult sau mai puţin, această politică din campionatul german.
- Vrei să vezi cele mai tari competiții sportive, oriunde ai fi? Ia-ți oferta Orange Love pentru fibră și TV.
Afla mai multe despre: dietmar hopp